ایران به عضویت دائم سازمان همکاری های شانگهای درآمد

صافی نیوز / با اعلام نظر موافق ۸ کشور عضو، جمهوري اسلامي ايران نهمين کشور عضو اصلي سازمان سازمان همکاري شانگهاي شد.

به گزارش صافی، در پایان بیست و یکمین نشست سران سازمان شانگهای که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، سران ۸ کشور عضو اصلی سازمان، نظر موافق خود را با تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به عضو اصلی اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند. بر این اساس فرآیند فنی تبدیل عضویت ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان آغاز شده و کشورمان از این پس به عنوان عضو اصلی این سازمان مهم منطقه ای با کشورهای عضو همکاری و تعامل خواهد داشت.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای با بیان اینکه اجازه دهید خرسندی خود را از بابت حضور در این نشست مهم و تاثیرگذار یکی از معدود فرصت‌های گفتگو برای تضمین صلح و همکاری واقعی در منطقه است ابراز نمایم، گفت: از تمامی اعضای محترم برای عضویت دائمی ایران اسلامی صمیمانه تشکر کنم.

مهمترین بخش اظهارات سید ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:
* نظام جهان به سود کشورهای مستقل در حال تغییر است.
* بحران معنویت زیر ساخت همه بحران های جهان است.
* بخش اعظمی از فرهنگ در آسیا است و قلب تپنده آن در چین و هند و ایران فرهنگ ساز بوده است.
* آسیا سرزمین غنی از تمدن ها و فرهنگ هاست . ایران تجانس منطقه ای را تقویت میکند.
* افراط و جدایی طلبی در معرض تهدید قرار دارد.
* مسئولیت وضعیت فعلی افغانستان تماما بر عهده آمریکا و کشورهای همکار او است
* دخالت خارجی بر مشکلات افغانستان می افزاید
* جمهوری اسلامی ایران آماده است تمام توان خود را در خدمت ایجاد حکومت فراگیر، همه شمول و مستقل در افغانستان قرار دهد.
* از روسیه، چین و هند برای واکسیناسیون جهانی تشکر می کنم.
* ایران می‌تواند از طریق کریدور شمال جنوب، حلقه وصل اوراسیا باشد
* ابتکار کمربند راه، اتحادیه اوراسیا و کریدور شمال جنوب در حوزه زیرساختی می تواند در تقویت اتحاد کشورهای منطقه و تقویت صلح نقش ایفا کند.
* ایران می تواند از طریق کریدور شمال جنوب، حلقه وصل اوراسیا باشد.
* ایران در مسیر یکی از کریدورهای کمربند و راه یعنی چین و غرب آسیا قرار دارد و میتواند پیوند دهنده شرق و غرب آسیا باشد.
* سیاست خارجی جمهوری اسلامی همواره مبتنی بر مشارکت فعال در سازمان های جهانی با احترام متقابل بوده است.
* امروز حل چالش های نظام بین الملل با یک جانبه گرایی امکان پذیر نیست.

پیش از این شی جین پینگ رئیس جمهور چین که امروز جمعه به صورت مجازی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت داشت، اعلام کرد که ایران به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای پذیرفته می شود.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز ضمن سخنرانی مجازی در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از آغاز روند عضویت کامل ایران در این سازمان حمایت کرد و با بیان اینکه ما همیشه از مشارکت تمام عیار ایران در فعالیت‌های سازمان همکاری شانگهای به دلیل این که ایران نقش مهمی در منطقه اورآسیا ایفا کرده و مدت زمان طولانی با این سازمان همکاری مثبتی دارد، حمایت می‌کنیم، تاکید کرد: پیوستن ایران بدون شک به افزایش بیشتر اقتدار بین المللی سازمان کمک خواهد کرد.

نارندرا مودی نخست وزیر هند  هم در جریان سخنرانی مجازی خود در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای که در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان در حال برگزاری است، گفت: من عضویت تازه ایران در سازمان همکاری شانگهای را به این کشور تبریک می‌گویم. من همچنین انتخاب عربستان، قطر و مصر به عنوان همکاران جدید گفت و گو را تبریک می‌گویم. 

گفتنی است؛ سازمان همکاری شانگهای ۲۰ سال پیش تأسیس شد. این سازمان سال ۲۰۰۱ میلادی با هدف مقابله با تروریسم و افراط گرایی و همکاری فزاینده اقتصادی ایجاد شد و جمهوری اسلامی ایران تاکنون یکی از اعضای ناظر آن بوده است.

انتهای پیام/