0:35 1403/02/15

جاه طلبی های ایلان ماسک اینبار در جهت کمک به نابینایان

صافی نیوز/ ایلان ماسک با تراشه Blindsight بینایی را به افراد نابینا برمی‌گرداند.
ایلان ماسک

به گزارش صافی، نورالینک به‌عنوان یکی از خبرسازترین استارتاپ‌های دنیا، هدف‌های جاه‌طلبانه‌ای را با اتکا بر علم دنبال می‌کند.این رخداد در دورانی است که به‌لطف پیشرفت فناوری، مرز بین فیلم‌های علمی‌تخیلی و واقعیت درحال کمرنگ‌شدن است.

نورالینک که تحت مالکیت ایلان ماسک قرار دارد، مشغول کار روی تراشه‌ی جدیدی به نام Blindsight است که در نهایت بینایی را به افراد نابینا برمی‌گرداند. خبر توسعه‌ی بلایندسایت توسط شخص ایلان ماسک و پس از دستاورد مهم نورالینک برای کاشت تراشه‌ی «تله‌پاتی» در مغز یک فرد ۲۹ ساله‌ی کم‌توان اعلام شد.

روند کار بلایندسایت با ثبت داده‌های بصری ازطریق دوربین شروع خواهد شد. در ادامه، داده‌ها توسط کامپیوتر پردازش می‌شوند تا فرمت‌شان به حالتی دربیاید که مغز توانایی درک آن‌ها را داشته باشد، یعنی تکانه‌ی الکتریکی. تراشه‌ی نورالینک که در مغز فرد حضور دارد، پس از دریافت تکانه‌های الکتریکی، قشر بینایی را با یک‌سری الگوها تحریک می‌کند. با این کار می‌توان ادراک بصری طبیعی مغز را تقلید کرد.

برای افرادی که به دلایل ژنتیکی، جراحات یا بیمار‌ی‌های خاص، مسیر بینایی‌شان مختل شده است، چنین روشی می‌تواند مسیری جایگزین ارائه دهد و قدرتِ دیدن را به آن‌ها برگرداند. در این حالت مغز می‌تواند بدون تکیه بر مسیرهای همیشگیِ مرتبط‌به چشم و عصب بینایی، اطلاعات بصری را دریافت کند.

دستاورد بزرگ ایلان ماسک؛ بیمار معلول نورالینک ازطریق افکارش شطرنج بازی می‌کند نورالینک، استارتاپ پرحاشیه‌ی ایلان ماسک که تراشه‌ی مغز-کامپیوتر تولید می‌کند، در یک ویدیو پخش زنده نشان داد که اولین بیمارش چگونه با بهره‌گیری از تراشه‌ای که درون مغزش کاشته شده، مشغول انجام بازی شطرنج می‌شود.

نولند آرباو، بیمار ۲۹ ساله‌ی نورالینک که پس از حادثه‌ای ناگوار هنگام شیرجه در آب از شانه به پایین فلج شده، موفق شد با بهره‌گیری از تراشه‌ی مغز-کامپیوتر نورالینک ضمن تجربه‌ی بازی شطرنج، نشانگر ماوس را روی نمایشگر لپ‌تاپ به حرکت دربیاورد. تراشه‌ی نورالینک در تلاش است به مردم برای کنترل ماوس و کیبورد کامپیوتر ازطریق فکرکردن کمک کند.

آرباو در اوایل سال ۲۰۲۴ تحت عمل جراحی قرار گرفت و تراشه‌ی نورالینک در مغز او کاشته شد.

ایلان ماسک ماه گذشته‌ی میلادی اعلام کرد که نولند آرباو می‌تواند صرفا ازطریق افکارش، ماوس را کنترل کند. آرباو در ویدیویی که به‌صورت زنده در شبکه‌ی اجتماعی ایکس پخش شد، گفت عمل جراحی «بسیار ساده» بود و او توانست تنها یک روز پس از عمل، از بیمارستان مرخص شود: «من هیچ‌گونه اختلالات شناختی ندارم.» بیمار ۲۹ ساله‌ی نورالینک گفت فناوری ساخته‌شده توسط این شرکت هنوز کامل نیست و یک‌سری مشکلات دارد: «نمی‌خواهم مردم فکر کنند که این پایان راه است؛ هنوز کارهای زیادی باید انجام شوند، اما نورالینک همین حالا توانسته زندگی من را تغییر دهد.»

انتهای پیام/

علیرضا خیرالهی
علیرضا خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}