رئیسی:

خوزستان بالاترین شیوع کرونا را در کشور دارد

صافی نیوز / سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گردش ویروس کرونا در عراق، بر لزوم مراقبت ویژه در مرزهای غربی کشور و لحاظ اقدامات سختگیرانه عبور و مرور در این مرزها تاکید کرد.

به گزارش صافی به نقل از فارس، علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره جزئیات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: درحال حاضر یک سال از ورورد بیماری کرونا در کشورمان می‌گذرد در همین راستا وضعیت شیوع کرونا در سطح دنیا در این جلسه مرور شد.

گردش ویروس در کشور عراق سیر شتابان گرفت

وی افزود: خبرهایی می‌رسد که این ویروس در نقاط مختلف دنیا جهش‌هایی داشته است، باید مراقب همسایه‌های غربی خصوصا کشور عراق باشیم، گردش ویروس در کشور عراق سیر شتابان گرفته است و به همین دلیل به استان‌های غربی توصیه شد که بیشتر مراقب باشند و برای کنترل مرزهای غربی باید تدابیر سختگیرانه در نظر گرفته شود، استان خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد و گردش ویروس انگلیسی نیز در این استان بالاتر رفته است و سرعت انتشار در خوزستان بسیار بالا و شیب تندی دارد و باید دقت شود که شیوه‌نامه‌های بهدشاتی به درستی اجرا شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: استان‌های شمالی در حال طی کردن شیب نزولی هستند که امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها سیر نزولی ادامه داشته باشد. میزان بستری در کشور طی هفته‌های گذشته افزایش ملایمی داشته است و باید دقت کنیم در استان‌های شمالی میزان بستری در حال کاهش است و در استان آذربایجان غربی، چهارمحال بختیاری و ایلام روند بستری در حال افزایش است.

قدرت سرایت ویروس جهش یافته بالا است

در حال حاضر ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند که همه آنها در استان خوزستان قرار دارند، همچنین ۵۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهر در وضعیت زرد و ۱۶۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند، که به تعداد شهرهای نارنجی افزوده شده است.

وی با بیان اینکه قدرت سرایت ویروس جهش یافته بالا است گفت: باید از اطفال و سالمندان مراقبت بیشتری انجام شود و تا جایی که امکان دارد این افراد در جمع حضور پیدا نکنند و فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنند، ملاقات با سالمندان توسط جوانان کوتاه باشد یا از طریق فضای مجازی صورت گیرد.

تزریق واکسن بر اساس اولویت‌بندی صورت می‌گیرد

رییسی تاکید کرد : نباید ساده‌انگاری کنیم، درحال حاضر میزان رعایت پروتکل‌ها ۱۴ درصد کاشه یافته است که این موضوع می‌تواند باعث افزایش شیوع بیماری و افزایش مرگ‌ومیرها شود. با واردات واکسن‌های جدید روند واکسیناسیون ادامه میابد و تزریق واکسن بر اساس اولویت‌بندی صورت می‌گیرد و خارج  از این سند هیچ نوع واکسنی به هیچکس تزریق نمی‌شود.