گزارش رئیس جمهور از جهش در مسیر علم و فناوری:

رشد اقتصاد دانش بنیان می‌تواند کشور را به حرکت درآورد

صافی نیوز / رییس جمهوری با اشاره به رشد شرکت‌های دانش بنیان از ۵۵ شرکت به نزدیک به ۶ هزار شرکت گفت: اقتصاد دانش بنیاد می‌تواند کشور ما را به حرکت درآورد و ما می‌توانیم از این طریق فاصله‌مان را با کشورهای پیشرفته کم کنیم.

به گزارش صافی به نقل از ایرنا،حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در هفتاد و ششمین برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید در افتتاح طرح‌های ملی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری افتتاحهای امروز را ارزشمند خواند و گفت: استان‌های ما یکی بعد از دیگری در این مسیر کارخانه نوآوری قرار می‌گیرند که مرکزی برای همه شرکت‌های دانش بنیان است. شتابنده‌های ما در هر استانی با کارخانه نوآوری فراهم می‌شود. امروز هم کارخانه نوآوری در کرمانشاه افتتاح شد.

رییس جمهوری افزود: خانه‌های خلاق که هم از لحاظ حفظ آثار تاریخی و خانه‌های سنتی گذشته و هم به عنوان مرکزی که بتوانند اندیشمندان و صاحب نظران از آن استفاده و بهره برداری کنند، بسیار ارزشمند است. علاوه بر این مساله اتوبوس برقی برای آینده حمل و نقل بسیار اهمیت دارد.

وی با یادآوری اهمیت رصدخانه ملی ادامه داد: کشور ما از دیرباز کشور علم و دانش در زمینه‌های مختلف از جمله نجوم بوده است. در تاریخ ما رصدخانه مراغه زبانزد است و مرکزی بود که برای نجوم استفاده می‌شد. در این مسیر لازم بود حرکت نویی در این مقطع تاریخی در کشور ایجاد شود.

روحانی گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و سازمان برنامه و بودجه همه دست به دست هم دادند و مسیری که از ۲۰ سال پیش شروع شده بود، در دولت دوازدهم به ثمر رسید. ۷۰ درصد این طرح و پروژه در دولت دوازدهم انجام گرفت و امروز با این رصدخانه عظیم و بزرگ جزو کشورهایی هستیم که دارای رصدخانه‌های بزرگ هستند.

وی افزود: با قطر این آیینه رصدخانه و همچنین قطری که ۳ متر و ۴ دهم بود جزو رصد خانه‌های مهم در منطقه هستیم که می‌تواند مطالعات ما در زمینه جهان بزرگ را تسهیل کند.

رییس جمهوری با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان می‌تواند کشور را به حرکت در آورد، افزود: خداوند مرتب جهان را توسعه می‌دهد، کهکشان‌ها، سیارات، ستارگان همه در حال افزوده شدن هستند آنچه که چشم ما با تلسکوپ می‌تواند ببیند باز هم نسبت به این جهان بسیار عظیم و بزرگ بسیار محدود است.

روحانی عنوان کرد: من خوشحالم در سال‌هایی که سال‌های جنگ اقتصادی بود ما توانستیم این مسیر علم و دانش و ادامه بدهیم و متوقف نشویم. من از معاونت علمی و فناوری تشکر می‌کنم برای اینکه در این هشت سال زحمات بسیار زیادی کشیده شد و کشور ما در مسیر علم و فناوری، شاهد جهش بزرگ بود.

وی ادامه داد: اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان ما از ۵۵ شرکت به پنج هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان رسید نشان می‌دهد که در این هشت سال چه کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است و توسعه و پیشرفت کشور ما هم در آینده در این مسیر است به این معنا که اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند کشور ما را به حرکت درآورد و ما می‌توانیم فاصله‌مان را با کشورهای پیشرفته کم کنیم.

رییس جمهوری تصریح کرد: ان‌شاءالله در این زمینه بتوانیم شاهد تحولات بسیار بزرگ باشیم انشاءالله افتتاح‌های امروز برای مردم ما مبارک باشد و ما بتوانیم تا هفته آخر و پنجشنبه آخر این افتتاح آن را ادامه دهیم.

گفتنی است؛ امروز دوشنبه در هفتاد و ششمین برنامه پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، بهره‌برداری از رصدخانه ملی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی کاشان، طرح توسعه قوای محرکه الکتریکی اتوبوس برقی شهری دانشگاه تهران، نمایشگاه دایمی محصولات دانش بنیان صادراتی ایران ساخت در نمایشگاه بین المللی تهران از جمله طرح‌های دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند که در استان های تهران، اصفهان و کرمانشاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به صورت ویدئوکنفرانس آغاز شد.

خانه‌های خلاق در کاشان، اصفهان و تهران و کارخانه نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه از دیگر طرح‌های ملی هستند که امروز در جهت توسعه زیست بوم نوآوری کشور با فرمان رییس جمهوری افتتاح شد.

برای افتتاح و بهره برداری از این طرح‌ها ۳۸۵ میلیارد تومان اعتبار از سوی بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر نهادهای دولتی وابسته سرمایه گذاری شده است. این طرح‌ها یک هزار و ۲۳۵ نفر اشتغالزایی دارد.

رصدخانه ملی ایران به همت دانشمندان و مهندسان ایرانی به اجرا درآمده است. تمام اجزا و تجهیزات تلسکوپ و گنبد این رصدخانه ساخت ایران است و با اجرای این طرح ایران جزو ۱۰ کشور سازنده تلسکوپ در جهان قرار می‌گیرد.

ساخت تلسکوپ رصدخانه ملی ایران در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه انجام شده است و با راه‌اندازی آن یک روند علمی نجوم در کشور شکل خواهد گرفت.

این اتوبوس در قالب پروژه ای با همکاری دانشگاه تهران و حمایت معاونت علمی در یک شرکت تولیدکننده اتوبوس متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران طراحی شده است.

۷۰ درصد قوای محرکه الکتریکی داخلی‌سازی و بومی‌سازی شده و طراحی داخل است؛ موتورهای تراکشن الکتریکی، ژنراتور، گیربکس تک سرعته درایوهای کششی، باتری پک‌های هوشمند، سیستم توان کمکی و اینورترها، سیستم توزیع انرژی الکتریکی، سیستم‌های متعدد خنک‌کاری، همه ساخت داخل و بومی‌سازی شده‌ است.

خانه نوآوری و فناوری صادراتی ایران محلی برای نه تنها نمایش، بلکه عرضه و فروش محصولات دانش‌بنیان به سایر کشورها است. در این مرکز دستاوردهای دانش بنیان در حوزه های مختلف همچون مواد پیشرفته، صنایع خلاق، زیست فناوری و سایر حوزه ها که قابلیت صادرات دارند، به نمایش گذاشته می شود، امروز نیز با بازید وزیر بهداشت دستاوردهای این نمایشگاه در حوزه پزشکی و سیمولاتورها به نمایش گذاشته شده است.

برج فناوری کرمانشاه به عنوان نماد فناوری غرب کشور است توسط جهاد دانشگاهی کرمانشاه و با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری و ریاست جمهوری و استانداری کرمانشاه احداث شده است، علاوه بر تامین فضای لازم جهت استقرار شرکت‌های دانش بنیان و فناور، فضای لازم برای حضور شرکت‌های ارائه دهنده خدمات تخصصی، دفاتر انتقال فناوری دانشگاه‌ها، نهادهای مالی و سرمایه گذاری، شتاب دهنده‌ها و واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بزرگ نیز فراهم شده است.

با توجه به سیاست ها و اهداف معاونت علمی در راستای توسعه فناوری های نرم و صنایع خلاق و فرهنگی تاسیس و حمایت از شکل گیری خانه‌های خلاق ونوآوری در دستورکار معاونت علمی قرار گرفت.

سه خانه خلاق و نوآوری به نام های خانه خلاق بهزاد “ب” در تهران، خانه خلاق قزوینی‌ها در اصفهان و خانه خلاق گذر در کاشان با سرمایه گذاری ۱۹ میلیارد تومانی بخش خصوصی و ۸۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری بخش دولتی در قالب وام به بهره برداری رسیدند.

با راه اندازی این ۳ خانه خلاق و نوآوری در کشور در مجموع ۹ خانه خلاق و نوآوری در کشور راه اندازی شده و فعال هستند.

انتهای پیام/