مشکلات ناشی از کرونا نشان دهنده ی اهمیت توجه بیشتر به غذا و کشاورزی است

صافی نیوز / مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی مراغه: واقعیت این است که غذا و تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت جامعه است و باید به طور جدی مورد توجه قرار گی

به گزارش صافی، آرش خرمی، مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی مراغه در مصاحبه با صافی به مناسبت روز جهانی غذا به چالش پیش روی سلامت جامعه اشاره کرد و عنوان کرد: واقعیت این است که غذا و تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت جامعه است و باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: ‏۲۴ مهر برابر با ۱۶ اکتبر سالروز جهانی غذا و روز مبارزه با فقر و گرسنگی در سرتاسر جهان می باشد، با توجه به درگیری جهان با مشکل کووید -۱۹ در سال جاری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه ‏شده است.

خرمی گفت: روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۱ بیانگر این است که غذا و کشاورزی، بخشی اساسی از روند پاسخ به مسائل ناشی از کرونا محسوب می‌شود و حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی نیازمند همکاری و همبستگی جهانی برای کمک ‏به آسیب‌پذیرترین افراد در راه نجات از این بحران است.‏

وی افزود: در کشور ما نیز مهمترین چالش و دغدغه پیش روی سلامت جامعه در حوزه غذا و تغذیه میزان بالا و متاسفانه صعودی ابتلا به چاقی و اضافه وزن می باشد. مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی حدود نیمی از ایرانیان مبتلا به چاقی و اضافه وزن بوده و میانگین دریافت انرژی روزانه ایرانیان حدود ۲۰ درصد بالاتر از استانداردهای تغذیه ای تعریف شده می باشد.

مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی مراغه ادامه داد: این الگوی مصرف نادرست در خصوص سرانه مصرف ‏نمک، چربی و قندهای ساده نیز صادق می باشد، ادامه این روند موجبات تهدید جدی تر سلامت عمومی جامعه از جمله گسترش میزان ابتلا به بیماری های مزمن نظیر دیابت و فشار خون و … را فراهم نموده و هزینه های هنگفتی را به ‏اقتصاد کشور و دولت به عنوان مجری و متولی طرح تحول سلامت در حوزه درمان وارد می کند.‏

وی افزود: در این شرایط نقش متخصصان صنعت غذا روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار ” عملکرد امروز ما آینده ما است ” به عنوان سرلوحه امور در تامین غذای سالم و کافی مد نظر قرار می گیرد. در همین راستا رسالت ‏مدیریت غذا و دارو در خصوص اطمینان دادن به عموم مردم در زمینه دسترسی به غذای سالم و ایمن بیش از پیش جلوه می کند‎.‎

خرمی ادامه داد: استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات بیانگر اهتمام صنعت و تولید کننده به ارتقای سلامت عمومی جامعه و احترام به حق مصرف کننده در اطلاع از ویژگی های تغذیه ای ماده غذایی به ‏شیوه ای آسان و قابل درک می باشد که خوشبختانه به لطف همت و همگامی صنعت غذا این برنامه اولویت دار به شیوه ای موفق در سطح کشور اجرایی شده است.

وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همه در این زمینه خواستار عزمی راسخ در مسیر دستیابی به ایمنی و امنیت غذایی بیشتر برای میهن عزیزمان شد.

انتهای پیام/