مشهد – ایرنا – معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاخص امید به زندگی در ایران ۲۴ سال افزایش یافته که یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است.
دکتر رضا ملک زاده روز پنجشنبه در آیین رونمایی از بوستان سالمندان نیشابور افزود: شیوع آلزایمر و ناتوانی حاصل از آن در ۱۰ سال گذشته در ایران دو و نیم برابر شده و سیمای سلامت به کلی تغییر یافته است.
وی اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد ایرانیان ورزش نمی کنند و به همین علت پدیده های موثر در ابتلا به آلزایمر مانند چاقی و اضافه وزن شایع شده است.
او با بیان اینکه نظام سلامت باید با شرایط جدید تطبیق یابد گفت: در اجرای طرح 'مطالعه بزرگ آینده نگر ایرانی' ۲۰۰ هزار ایرانی از ۲۶ شهر به مدت ۳۰ سال تحت مراقبت قرار می گیرند تا علل بیماری ها و ناتوانی ها مورد بررسی قرار گیرد و در این برنامه مطالعه بر روی قشر سالمندان بر عهده نیشابور گذاشته شده است.
ملک زاده افزود: در این راستا با همکاری شورای شهر نیشابور احداث بوستان سالمندان در این شهر در دستور کار قرار گرفته و زمینی به این منظور از طرف خیرین اختصاص یافت.
وی اظهار داشت: سالیانه حدود ۱۱۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور داریم و هر سال حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند که شایع ترین سرطان ها بین مردان سرطان معده و بین زنان سرطان سینه است.
وی گفت: هر سال ۱۰ هزار ایرانی بر اثر سرطان روده بزرگ فوت می کنند که با اجرای طرح غربالگری می توان از ابتلای هفت هزار نفر به این بیماری پیشگیری کرد.
* شاخص استنادات تحقیقاتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ۲ برابر کشور است
ملک زاده افزود: در سالهای اخیر شاهد رشد علمی قابل توجه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بوده ایم بطوریکه میزان استنادات در طرح های تحقیقاتی این دانشکده به ۲۶ درصد رسیده در حالی که متوسط آن در کشور ۱۲.۴ درصد است.
وی ادامه داد: طرح ملی تحقیق بر روی سرطان روده بزرگ، آلزایمر و ویروس اچ.تی.ال.وی.وان که در خراسان شایع است بر عهده دانشکده علوم پزشکی نیشابور قرار گرفته تا از نتایج آن کل کشور بهره مند شود.
وی اظهار کرد: با وجود تعداد کم اعضای هیات علمی این دانشکده شاهد ارائه تعداد قابل توجهی طرح های پژوهشی هستیم و شاخص این دانشکده برای تبدیل شدن به یک دانشکده بین المللی از بسیاری از دانشگاه های ایران جلوتر است.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار داد.
۹۸۶۹ / ۶۰۵۳