سیدعمران طباطبایی- کمبود زمان، عدم تمرکز و خستگی از مطالعه باعث می شود کتاب نخوانیم. بهتر است همه کتاب ها را تا انتها بخوانیم چرا که هر کتابی جذابیت های خود را دارد.
تند خوانی ممکن است به درک مطلب آسیب بزند و بهتر است به جای آن، بر روی فهم عمیق مطالب تمرکز کنیم و به جای تعیین خروجی، برای زمان مطالعه هدف گذاری کنیم.
دوری از حواسپرتیها و ایجاد مکانهای مشخص برای مطالعه میتواند به افزایش تمرکز کمک کند. مصرف بیش از حد محتواهای کوتاه می تواند تحمل ما برای مطالعه متون طولانی را کاهش دهد.
تشکیل گروه های کتابخوانی می تواند انگیزه مطالعه را افزایش دهد. داشتن فهرستی از کتابهای مورد علاقه میتواند به انتخاب بهتر کمک کند چرا که پر فروش بودن یک کتاب لزوماً به معنای کیفیت آن نیست و باید به نیازهای خود توجه کنیم.
مطالعه کتاب های دیجیتال یا کتاب های چاپی فرقی نداشته و حس موفقیت بیشتری را بیان می نماید. اهمیت کتاب خوانی و ترویج فرهنگ مطالعه در یک جامعه بر لزوم عادت دادن فرزندان به این مقوله از کودکی، استفاده از اوقات بیکاری برای مطالعه و درگیر کردن کتاب با فکر تأکید می کند. مطالعه کتاب باید یک هدف کلی در نظر گرفته شود تا ارتقاء فرهنگ کتاب خوانی و استفاده بهینه از زمان برای کسب دانش و آگاهی فراهم گردد.
پژوهش ها نشان می دهد که کتاب خواندن باعث می شود که الگوها را بهتر دنبال کنیم، مشکلات را بهتر حل کنیم، خودمان را به جای شخصیت های داستان قرار دهیم و قدرت تجریه و تحلیل مغزمان را افزایش دهیم چرا که مغز تلاش می کند که با موضوع کتاب ارتباط بگیرد و برای درکِ بهتر روی داستان تمرکز کند.
می توانیم اثرات بی نظیر مطالعه را در زندگی فردی و اجتماعی خود احساس کنیم. از دلایل مهم و اثر گذار کتاب خواندن می توان به کاهش استرس، کمک به همدلی با دیگران و کسب دانش مفید و با ارزش اشاره کرد. وقتی مطالعه می کنیم، با زندگی درونی و احساس شخصیت های مختلف آشنا می شویم و می توانیم احساسات و دیدگاه های دیگران را بهتر درک کنیم. هر چه تمایل برای خواندن کتاب بیشتر باشد، به راحتی می توان شخصیت ها را در ذهن خود تخیل کنیم. مطالعه کتاب، در تغییر نگرش زندگی افراد بسیار موثر می باشد چون به کسب تجربه های با ارزشی از دیگران، کاهش استرس و تقویت حافظه منجر می گردد.
بهتر است بین کارهای روزانه خود، زمانی برای مطالعه کنار بگذاریم. باید شرایط مناسبی برای مطالعه فراهم کنیم چون این کار انگیزه ما را برای خواندن کتاب های بیشتر تقویت می کند. داشتن کتاب های خوانده نشده، اشتیاق ما را برای تمام کردن یک کتاب و شروع کتاب دیگر بیشتر می کند.
کتاب خواندن تمرکز می خواهد. اگر کارهای ناخوشایند و مهمی برای انجام دادن داریم باید پیش از شروع مطالعه تکلیف آن ها را روشن کنیم تا با خیال راحت و بدون نگرانی از کتاب خواندن لذت ببریم. این کار باعث می شود به کتاب خواندن عادت کنیم. انتخاب زمان مناسب، محیط اطراف را برای مطالعه آماده می سازد. کتابخانه فرد را با کتاب های بیشتری آشنا می کند و فضای ایده آلی برای مطالعه هست.
فواید کتابخوانی و اهمیت آن در زندگی فردی و اجتماعی تاثیر گذار است. با توجه به کاهش آمار مطالعه در جامعه، ضرورت توجه به این مقوله ضروری است.
افزایش تمرکز و تقویت تفکر، بهبود مهارت ها را افزایش می دهد. کتاب خوانی به افراد کمک می کند تا با تاریخ و فرهنگ های مختلف آشنا شوند و در تعاملات اجتماعی خود موفق تر باشند. کتاب بهترین منبع یادگیری هستند و مطالعه منظم می تواند به بهبود حافظه کمک کند.
عادت به کتابخوانی، عادت به مطالعه را افزایش می دهد. مزیت های مطالعه و تاثیری که روی پیشرفت و بازدهی ما می گذارد آگاهی افراد را به صورت روتین وارد زندگی می کند. کسانی که به صورت روتین عادت به مطالعه روزانه دارند، اطلاعات زیادی داشته و همیشه از اشخاص سرشناس، موفق و قابل احترام به شمار میروند.
پیشران توسعه فرهنگی یک کشور، توجه به کتاب و کتابخوانی در جامعه است و شایسته است در بین خانواده ها کتاب و کتاب خوانی ترویج گردد. کتاب با استفاده از ظرفیت بشر می تواند پل ارتباطی را برقرار و در راستای تشویق و توانمند سازی خانواده ها گام های خوبی بردارد.
انتهای پیام/