دومین نشست کمیته مقابله با گرانفروشی در دادستانی تهران، روز چهارشنبه دهم بهمن ماه با حضور رئیس سازمان تعزیرات، رییس پلیس پایتخت، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، برخی معاونان دادستان، معاونان وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان دستگاههای متولی به ریاست دادستان تهران برگزار شد.
به گزارش ایلنا، عباس جعفری دولتآبادی با تبریک فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با اشاره به ارکان انقلاب اسلامی شامل اسلام، رهبری، وحدت و مشارکت مردم، از این چهار رکن به عنوان راههای نجات بخش یاد کرد و گفت: هر زمان این چهار رکن در کنار هم قرار گیرند، مشکلات مردم حل شده است و انقلاب اسلامی نیز با تکیه بر این چهار رکن پیروز گردید.
وی با تاکید بر اینکه در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز اتکا به اسلام، رهبری، وحدت و مشارکت مردم میتواند مشکلات کنونی را مرتفع کند، راهکار تداوم انقلاب و حل مشکلات را بازگشت به این چهار علت موجده دانست.
دادستان تهران اضافه کرد: مشکلاتی که در کشور رخ داده، قابل رفع است و اگر دشمنان دنیا را هم بسیج کنند، در صورت هماهنگی این چهار محور، روزبهروز ایمان به پیروزی افزایش مییابد و گزندی از ناحیه دشمنان به انقلاب اسلامی نخواهد رسید.
جعفری دولتآبادی با اشاره به تجربه پیامبر اسلام (ص) در تحمل سختیها و مشکلات اظهار داشت: در زمان پیامبر اکرم(ص) ایمان به خدا، اطاعت از رسول خدا، وحدت، ایثار و فداکاری مسلمان منجر به پیروزی اسلام شد و در دوران فعلی نیز مشکلات با تکیه بر این چهار محور برطرف میشود.
راهبردهای دادستانی تهران در مقابله با گرانفروشی
وی در رابطه با فلسفه ورود دادستانیها به مقابله با گرانفروشی، برخی مواد قانونی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توجه اظهارات ریاست قوه قضاییه دایر بر ضرورت برخورد قاطع با گرانفروشی و جرایمی مانند قاچاق کالاهای اساسی، اگر عدهای بخواهند از طریق گرانفروشی کلان، احتکار، قاچاق کالا و فساد در امر توزیع کالاها اخلال ایجاد کنند، به صورت جدی برخورد خواهد شد.
این مقام قضایی سیاست و هدف دادستانی از تشکیل کمیته مقابله با گرانفروشی را همکاری با دولت و استفاده از ظرفیت دستگاههای دولتی و مردم اعلام کرد و با هشدار به اخلالگران در توزیع اقلام اساسی خاطرنشان کرد: عدهای که فکر میکنند میتوانند در این فضای آشفته، کار خود را پیش ببرند، باید بدانند که دادستانی مقصران اصلی این آشفتگی را در هر ردهای که باشند تحت تعقیب قرار میدهد.
جعفری دولتآبادی افزود: راهبردهای اصلی دادستانی تهران شامل حمایت، نظارت و مقابله با جرایم مرتبط با گرانفروشی خواهد بود.
عدم عرضه کالا به رغم اعلام دولت، احتکار است
وی با اشاره به تعریف احتکار در ماده چهار قانون تعزیرات، ابراز داشت: نگهداری کالا به صورت عمده با تشخیص مرجع ذیصلاح و امتناع از عرضه آن به قصد گرانفروشی یا اضرار به جامعه پس از اعلام ضرورت عرضه توسط دولت، احتکار به شمار میرود. بنابراین در صورتی که دولت در محلهای مخصوص اعلام عرضه کند ولی کالا عرضه نشود، احتکار است و دادستانی میتواند به این موضوع ورود نماید.
این مقام قضایی بند ب ماده یک قانون مبارزه با اخلالگران در نظام اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی از طریق گرانفروشی کلان ارزاق یا دیگر نیازمندیهای عمومی، احتکار عمده ارزاق و نیازمندیهای مزبور، پیشخرید فراوان تولیدات کشاورزی و سایر تولیدات مورد نیاز عامه و امثال آنها به منظور ایجاد انحصار یا کمبود در عرضه، اخلال در نظام اقتصادی محسوب میشود.
جعفری دولتآبادی گزارشهایی که اخیرا به دادسرای تهران واصل شده است را موید این دانست که عدهای درصدد ایجاد انحصار یا کمبود عمدی عرضه گوشت قرمز هستند، خطاب به اخلالگران در عرضه و توزیع کالاهای اساسی مردم، یادآور شد: اگر احراز شود که عدهای قصد انحصار یا کمبود عرضه گوشت و سایر اقلام ضروری را دارند، از موارد اخلال در نظام اقتصادی محسوب شده و برخورد میشود.
احتکار عمده ارزاق اخلال در نظام اقتصادی محسوب میشود
وی ادامه داد: عدم عرضه عمدی و احتکار عمده ارزاق، جرم و اخلال در نظام اقتصادی تلقی میشود و مطابق ماده دو قانون مبارزه با اخلالگران اقتصادی، اگر مرتکب قصد مقابله با نظام را داشته باشد، مجازات آن، افساد فیالارض خواهد بود.
دادستان تهران تعریف ارائه شده در ماده ۶۰ قانون نظام صنفی از احتکار را مشابه تعریف مندرج در قانون تعزیرات دانست که ورود سازمان تعزیرات و دادستانی را ایجاب میکند و عنوان کرد: برای ورود دادستانی و سازمان تعزیرات مبانی قانونی وجود دارد.
جعفری دولتآبادی اظهار امیدواری کرد دادسرا با تشدید نظارتها وارد مرحله بعدی نشود و با اشاره به شکلگیری همکاری مطلوب بین دستگاههای اجرایی گفت: دادستانی تهران با همه ظرفیت به میدان آمده است لذا برخلاف ادعاهای مطروحه، گشتهای مشترک که در تهران تشکیل شده، امنیتی و انتظامی نیست بلکه با حضور نمایندگان اصلی دستگاهها تشکیل میشود و هدف از برگزاری این
گشتها، دادن اطمینان و آرامش به مردم است تا بدانند کالاهای اساسی وجود دارد و مشکلات توزیع و عرضه قابل رفع و مدیریت است.
این بزرگترین فرصت برای دولت است که از ظرفیت دادستانی برای رفع مشکلات مردم استفاده کند
وی خواستار همکاری بیشتر دستگاههای دولتی در این زمینه شد و اظهار داشت: این بزرگترین فرصت برای دستگاههای دولتی است که از ظرفیت و حمایت دادستانی برای رفع مشکلات مردم استفاده کند.
دادستانتهران با تاکید بر اینکه به جای انتقال نگرانی، باید به مردم آرامش داد، تصریح کرد: در این چهل سال مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتهایم و مشکلات جزئی قطعاً حل شدنی است.
دادستانی از تصمیمات دولتی مناسب حمایت میکند
جعفری دولتآبادی با اشاره به اینکه دادستانی از تصمیمات دولتی مناسب و صحیح حمایت و در نظارتها مشارکت میکند، خاطرنشان کرد: قدرت و اختیارات دادستانی در اعمال نظارت موجب میشود درهای بسته بر روی مسؤولان باز شود و برای نمونه، اگر برای ورود به انبار کالاهای احتکار ضروری باشد، با حضور نماینده دادستانی این کار به سرعت انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه به منظور صیانت از حقوق عمومی، معاونان دادستان را از پشت میز به کف خیابان آوردهایم تا مشکلات مردم حل شود، ابراز داشت که دادستانی تهران به هیچ وجه قصد دخالت در کارهای دولت و دستگاههای اجرایی را ندارد.
لزوم برخورد پلیس با دلالان در مقابل فروشگاهها و مراکز بزرگ عرضه کالاهای اساسی
این مقام قضایی از رییس پلیس تهران خواست که مأمورین پلیس در مقابل فروشگاهها و مراکز بزرگ عرضه کالاهای اساسی استقرار بیشتری داشته باشد و با دلالانی که فساد ایجاد میکنند برخورد جدیتر انجام گیرد.
جعفری دولتآبادی ادامه داد: کسانی که با سکوت، عدم نظارت یا مشارکت در جرم، برای مردم ایجاد مشکل میکنند، قابل تعقیب قضایی خواهند بود.
وی با اشاره به اظهارات یکی از مسئولان که علت اصلی گرانی گوشت را به قاچاق دام زنده ربط داده بود، از مسئولان دستگاههای دولتی خواست با بیان اظهارات غیرکارشناسانه، موجب نگرانی افراد جامعه نشوند.
استفاده از ظرفیت اصناف در توزیع کالاهای اساسی
دادستان تهران دستگاههای اجرایی را از پاسکاری مشکلات به یکدیگر و فرافکنی بر حذر داشت و بیان کرد: در بخش توزیع باید از ظرفیت اصناف نیز استفاده شود.
جعفری دولتآبادی درخصوص ضروت مدیریت سهمیههای گوشت اختصاص یافته به فروشگاهها یادآور شد: در شمال شهر تهران کمتر به این گوشتها نیاز است اما شاهد توزیع بیشتر گوشت در این مناطق نسبت به فروشگاههای مستقر در جنوب شهر هستیم.
ضرورت برخورد با عرضه کالا به قیمتهای مختلف
وی ضمن انتقاد از عرضه کالا به قیمتهای مختلف در فروشگاههای مختلف عنوان کرد: با این عارضه باید برخورد شود و تمرکز اصلی بر کالاهای اساسی مانند گوشت، مرغ، لبنیات و میوه خواهد بود.
این مقام قضایی با تاکید بر استفاده از ظرفیت مردم گفت: مردم هرجا تخلفی در عرضه و توزیع مشاهده کنند به پلیس، دادستانی، سازمان تعزیرات و مراکز دولتی مرتبط اعلام کنند و با اراده خوبی که در کشور شکل گرفته است قطعا مشکلات برطرف خواهد شد.
رییس سازمان تعزیرات حکومتی، فرمانده پلیس پایتخت و نمایندگان دستگاهها به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و معاونان دادستان گزارش گشتهای اخیر را ارائه کردند.
انتهای پیام/