به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی صافی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (چهارشنبه) در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر و کرامت انسانی طی سخنانی عنوان کرد: اگر شما با یک مرکز قدرت دارای روابط حسنه باشید همه اقدامات شما قابل توجیه است و همه تحرکات شما قابل توجیه و بخشودگی و حتی قابل حمایت است.
وی افزود: اگر فردی را با اره تکه تکه کنید هنوز هم از بزرگترین قراردادهای نظامی بهره میبرید. اگر علیه مردم کشوری از سلاح شیمیایی استفاده کنید هنوز هم نه تنها به شما سلاح شیمیایی داده میشود، بلکه تسلیحات دیگر هم داده میشود و به رقیب، طرف مقابل شما و طرف مورد تجاوز حتی ابزار دفاعی داده نمیشود و فردای آن روز همان فرد اگر به کشور دیگری حمله کند که در دایره ارتباطات بینالمللی جای دیگری قرار گرفته است، همان فرد ناگهان از یک متحد به یک دشمن تبدیل میشود و برای سرکوب و سرنگونی او هفت تریلیارد دلار هزینه میکنند.
ظریف خاطرنشان کرد: روز قبل رژیم صدام یکی از حامیان اصلی قطعنامه حقوق بشر علیه ایران میشود و فردای حمله به کویت، رژیم صدام موضوع حقوق بشر میشود و به گفته نماینده ویژه وقت حقوق بشر در مورد عراق، به بزرگترین ناقض حقوق بشر تبدیل میشود.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد: رژیم صهیونیستی که خانه برادران و خواهرانشان را ۷۰ سال است اشغال کرده و امروز نمیتواند گنبد آهنینش حتی در برابر موشکهای حماس مقاومت کند، میتواند در برابر دریوزگی اینها از اینها حمایت کند و به آنها امنیت دهد.
وی خطاب به آمریکاییها افزود: چه تفاوتی است بین رژیم صهیونیستی که امروز شما هزینه ورودش را به جامعه بینالمللی میپردازید، امروز برای اینکه این رژیم را توجیه کنید کنفرانس ورشو تشکیل میدهید، میلیاردها خرج میکنید، ولی کسی در آن کنفرانس حاضر نمیشود به خاطر اینکه دنیا دارد به افول این گفتمان توجه میکند.
ظریف اظهار داشت: افول گفتمانهای حذف، زورمداری، قانون گریزی، یکجانبهگرایی و افول گفتمان ترجیح منافع یک گروه بر منافع جمع و افول گفتمان وابستگی، یک گفتمان و نگرش نسبت به انسان، روابط اجتماعی، روابط بشری و بینالمللی است.
* قرارداد ۱.۲.۳
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد: یک راکتور هستهای برای ایران در دهه ۵۰ میلادی براساس طرح آیزنهاور در مورد اتم برای صلح ساختند، در آن زمان برای این راکتور سوخت با غنای ۹۰ درصد در نظر گرفتند، بعد از انقلاب گفتند غنای ۹۰ درصد خطرناک است، غنای آن را به ۲۰ درصد تبدیل کردند.
وی افزود: در سال ۹۰ میلادی به ما گفتند نمیتوانید از ما اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد بخرید، چند سال بعد رفتیم از کشور دیگری بخریم مانع آن کشور هم شدند. بعد گفتند ایران نمیتواند برنامه هستهای خود را دنبال کند. خیال کردند ما میگوییم چشم، ببخشید و براساس فرمایش شما. چون اینها عادت کردند به این گفتمان.
ظریف بیان کرد: علت اینکه از ما دلخورند، چون ما این گفتمان را نپذیرفتیم. عادت کردند به دوستانشان بگویند ۱.۲.۳. قراردادی دارند به اسم قرارداد ۱.۲.۳ که ۹ شرط دارد که اگر بخواهید برنامه هستهای داشته باشید باید این ۹ شرط را اجرا کنید.
وی خاطرنشان کرد: یکی از این ۹ شرط این است که غنی سازی نداشته باشید. با ۴۹ کشور که برنامه هستهای دارند این قرارداد را امضا کردند. خیال کردند ایران هم میگوید چشم و من میآیم ۱.۲.۳ را امضا میکنم. اخیرا سناتور گراهام که آقای ترامپ از او خواسته گفته میخواهم به ایران بگویم ۱.۲.۳ را اجرا کن اگر میخواستیم ۱.۲.۳ را اجرا کنیم الان اینجا نبودیم. ما اصلا در آن گفتمان نیستیم که امنیت و پیشرفتمان را واگذار کنیم.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه نیز حضور داشت.
انتهای پیام/