به گزارش گروه بین الملل صافی، خبرگزاری کیودو گزارش داد که توکیو به جای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس یک کشتی جنگی به آبهای یمن اعزام میکند.
براساس این گزارش، یک منبع دولتی ژاپن در این زمینه گفته، توکیو احتمالا به جای شرکت در ائتلاف دریایی آمریکایی برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز، چند کشتی گشتزنی به آبهای یمن اعزام میکند.
کیودو نوشت: دولت آبه شینزو تمایلی به اعزام نیروهای خود دفاعی ژاپن(MSDF) به تنگه هرمز، که محل عبور حدود یک پنجم نفت جهان است، ندارد؛ چرا که نگران است این اقدام ژاپن به روابط دوستانه این کشور با ایران آسیب بزند.
اما از طرفی هم به شدت از طرف آمریکا تحت فشار است تا در این ائتلاف حضور داشته باشد و «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته با تاکشی ایوایا وزیر دفاع ژاپن و آبه شینزو در همین زمینه دیدار و رایزنی کرد.
یک منبع دولتی ژاپن گفت: برای مصالحه، توکیو در حال بررسی اعزام ناوشکن و هواپیمای نظارتی P-3C به تنگه باب المندب بین یمن و شاخ آفریقا است.
این مقام ارشد دولت آبه تاکید کرده است که در حال حاضر کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
روزنامه ژاپن تایمز اخیرا گزارش داد که توکیو تمایلی به مشارکت در ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس ندارد.
روزنامه ژاپن تایمز در این زمینه نوشت: اشتیاق متحدان آمریکا برای پیوستن به این طرح بسیار درهم و برهم است. بریتانیا اعلام کرده است در این ائتلاف شرکت میکند اما کشوری مثل آلمان تمایلی برای پیوستن ندارد.
آبه شینزو روز سه شنبه گفته بود که براساس ملاحظاتی که هم با ایران و هم با آمریکا دارد در حال تصمیم گیری در این زمینه است که ژاپن چه نقشی میتواند در این ائتلاف ایفا کند.
وزیر خارجه آمریکا سهشنبه (۱۵ مرداد/۶ اوت) در مصاحبه با «اسکاینیوز» گفته بود واشنگتن از بیش از ۶۰ کشور برای شرکت در یک ائتلاف دریایی با هدف ادعایی محافظت از تردد کشتیها در خلیج فارس دعوت به عمل آورده است.
پامپئو در این مصاحبه با تکرار ادعاهای همیشگی ایران را «بزرگترین حامی تروریسم» توصیف کرد و گفت: «ما میخواهیم اطمینان حاصل کنیم برنامهای جامع در اختیار داریم که ایران را از انجام کارهایی که میتواند به بروز درگیری در منطقه منجر میشود- چیزی که آمریکا نمیخواهد- منع میکند.»
برخی رسانه های آمریکایی عدم استقبال از طرح آمریکا را نتیجه سیاستهای «دونالد ترامپ» اعلام کرده و ائتلاف واشنگتن در این زمینه را «ائتلاف تک نفره» خواندهاند.
انتهای پیام/م