به گزارش صافی نیوز، فاضل نظری، شامگاه جمعه در آیین پایانی نخستین مهرواره داستان آفرینش در تبریز تاکید کرد: کانون با این نگاه که رقابتهای فردی میتواند برای کودکان و نوجوانان آسیبزا باشد عنوان برنامهاش را مهرواره گذاشته است تا در بچهها این حس که یکی پیروز شده و دیگری شکست خورده است، بهوجود نیاید.
رئیس هیات مدیره کانون همچنین با انتقاد از افزایش رویدادها و جشنوارههای رقابتی در محیطهای آموزشی و آموزش و پرورش، پیشنهاد کرد همه دستگاههای فرهنگی به ویژه در حوزه کودک و نوجوان به برگزاری مهروارهها روی بیاورند چراکه علاوه بر اثرات مثبت و سازگاری با فرهنگ ما، جامعه نیز به آن نیاز دارد.
وی در ادامه، این رویداد غیررقابتی را که عدهای نوجوان به دلیل داستان نویسی گردهم آمدهاند یک اتفاق مبارک دانست و خطاب به اعضای نوجوان کانون گفت: روح مانند جسم به غذا نیاز دارد و چه خوب است اهل این لذت انسانی و کمالجویی طبیعی، مطالعه و آفرینش و خلق معنی شدهاید.
نظری از حضور نویسندگان کتابهای کودک و نوجوان به عنوان مدرس در این مهرواره اظهار خوشحالی کرد و افزود: آنان با مهربانی در کنار کودکان قرار گرفتند و تجربهها و داشتههایشان را به بچهها انتقال دادند.
مدیرعامل کانون برگزاری مهرواره داستان آفرینش را محصول فعالیت دایمی و فرصتی برای تماشای بخشی از تلاشهای مستمر کانون در حوزه ادبیات عنوان و اظهار امیدواری کرد: در آینده شاهد موفقیت این نوجوانان اهل قلم و هنرمند و تربیت نسلی پویا و خلاق در عرصه داستاننویسی باشیم.
بر اساس این گزارش، انسیه موسویان سرپرست اداره کل آفرینشهای ادبی و هنری کانون نیز با بیان گزارشی از روند برگزاری مهرواره اظهار داشت: در سراسر کشور و با دارا بودن ۷۸ انجمن ادبی فعال و بیش از ۲هزار عضو ارشد و نوجوان، در مجموع ۵۲۸ اثر از ۴۴۰ عضو ارشد دریافت شد و پس از انتخاب اولیه در استانها در نهایت ۸۶ نفر شامل ۷۳ دختر و ۱۳ پسر با معیارها و استانداردهای تعریف شده، برای حضور در مهرواره انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در مهرواره آفرینش از حضور ۱۳ استاد و نویسنده در حوزه ادبیات داستانی بزرگسال و کودک و نوجوان در ۱۸ کارگاه تخصصی بهره گرفتیم و دو نشست تخصصی با موضوع «طنز و «ادبیات وحشت» و یک نشست نقد داستان نیز برگزار شد.
علی بینش مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی نیز در این آیین ابراز امیدواری کرد: زمانی که این نوجوانان به نویسندگان و رماننویسان معروف و توانمندی تبدیل شدند، خاطره حضور در این مهرواره را فراموش نکنند.
در بخشی از این آیین کتاب مجموعه آثار نوجوانان شرکتکننده در مهرواره داستان با عنوان «آفرینش داستان» رونمایی شد و اجرای سرود کانون به دو زبان فارسی و ترکی و قصهگویی داستان معروف سارای از سوی یک دختر نوجوان تبریزی بخش دیگری از این برنامه بود.
محمدرضا زمردیان معاون فرهنگی، معاون سیاسی امنیتی استاندار و جمعی از مسئولان استان به همراه افسون امینی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی، محمدعلی مقیمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات کانون و مدیران کل کانون استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کرمانشاه نیز در این آیین حضور داشتند.
انتهای خبر/