به گزارش صافی، منوچهر رحمانی ظهر امروز در نخستین جشنواره زردآلوی مرند که با حضور امام جمعه مرند، معاون اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولان در کاروانسرای یام برگزار شد، ابراز داشت: منابع تاریخی و جغرافیایی متعددی به پیشینه شهرستان مرند اشاره میکنند، تاریخ مرند به قبل از تاریخ میلادی برمی گردد و بنا به روایتی این شهرستان ۷ هزار سال قدمت دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند اظهار داشت: مرند به دلیل قرار گرفتن در شاهراه اصلی اروپا و آسیا از پتانسیل خوبی برخوردار است و باید از این ظرفیت در جهت افزایش صادرات بومی بهره برد.
رحمانی در ادامه با اشاره به جایگاه تولید مرند در تولید زردآلو اظهار داشت: مرند در زمینه تولید زردآلو در استان رتبه اول و در کشور بعد از شهرستانهای ابرکوه و زرند رتبه سوم را در اختیار دارد.
وی افزود: زردآلو با تاریخ کهن مرند همسانی دارد به گونهای که امروز زردآلو و قیسی و فراوردههای مرند شهرت جهانی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با اشاره به خاصیت تغذیهای این میوه گفت: زردآلو به خاطر دارا بودن ویتامین ث بالا برای تقویت بدن و رفع اختلال در رشد کودکان و خون سازی مؤثر است و التهاب مفاصل را برطرف میکند.
رحمانی افزود: زردآلوی رسیده به دلیل دارا بودن از ویتامین ب از بی خوابی و افسردگی جلوگیری میکند و برای تقویت چشم و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: ایران بعد از ازبکستان مقام دوم تولید زردآلو را در جهان دارد، آذربایجان شرقی نیز با ۱۲ هزار هکتار کشت زردآلو مقام اول کشور را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند همچنین اذعان داشت: تولید و کشت زردآلو در شهرستان مرند برای ۴ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رحمانی در بخش دیگری تقویت انگیزه و ایجاد شور و شوق در تولید کنندگان زردآلو و ارائه آخرین دستاوردهای علمی به تولیدکنندگان صنایع، معرفی تولید کنندگان نمونه، ایجاد فرصت مناسب جهت تبادل تجربیات، جمع بندی مشکلات و چالشها را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
گفتنی است، در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه انواع محصولات زردآلو و کمپ عشایری برپا بود، این نمایشگاه به مدت یک هفته دایر خواهد بود.
همچنین اسفندیار قره باغی خواننده مشهور کشور نیز در این جشنواره، ترانه «مرگ بر آمریکا» را اجرا کرد و آشیق ها به اجرای سنتی پرداختند، اجرای آشیق نوجوان در این جشنواره مورد استقبال حضار قرار گرفت.
در پایان این جشنواره نیز از باغداران نمونه شهرستان مرند تجلیل شد، رشید پورربی، خیرالله تندرو، حمید قویدل و ابراهیم آقازاده از جمله این باغداران بودند.
بیانیه ستاد برگزاری نخستین جشنواره زردآلوی شهرستان مرند نیز توسط رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند قرائت شد، در این بیانیه بر ضرورت توسعه صنایع نگهداری و تبدیلی زردآلو، تسهیل شرایط برای صادرکنندگان، اختصاص کمکهای اعتباری برای اصلاح باغات قدیمی، اجرای طرحهای تحقیقاتی کشاورزی و جذب سرمایه گذاری در زمینه گردشگری تاکید شد.
انتهای خبر/