به گزارش صافی، فرزین فروغیمنش ظهر سهشنبه در مراسم روز مزرعه چغندرقند که در محل مزارع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی میاندوآب برگزار شد، اظهار داشت: بذور تولیدی چغندر قند در داخل کشور مقاوم به بیماریهای “نماتد” و “ریزومانیا” است.
وی افزود: در سال رونق تولید با حمایت کشاورزان، کشور از واردات بذرهای خارجی بینیاز شده و نیاز صنعت قند کشور نیز تامین شده است.
فروغی منش با بیان اینکه امسال علاوه بر تولید بذر چغندرقند به تولید بذر کلزا نیز اقدام میشود، گفت: کشاورزان جهت اطمینان خاطر در استفاده از بذور داخلی، یکبار آن را با مشابه خارجی مقایسه کنند.
وی بیان کرد: اکنون این توانمندی در کشور وجود دارد که محصولات تولیدی توسط شرکتهای دانشبنیان اگر از مشابه خارجی بهتر هم نباشد ولی میتواند با آن رقابت کند.
کارشناس شرکت توسعه کشت گیاهان زراعی کشور اضافه کرد: این درحالی است که قیمت محصولهای خارجی چند برابر بیشتر از محصولات مشابه داخلی است.
در این مراسم ۱۵۰ نفر از کشاورزان شهرهای مختلف آذربایجانغربی، کارشناسان کارخانههای قند استان، مسئولان و کارشناسانی از موسسه تحقیقات چغندر قند کشور، موسسه اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کشور، شرکت توسعه کشت گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجانغربی، مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان، فرماندار و مسوولان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش میاندوآب نیز حضور داشتند.
در این همایش کشاورزان پس از پایان همایش، از برخی مزارع چغندرقند میاندوآب بازدید کردند.
در سال زراعی جاری ۲۸ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی به زیر کشت چغندر قند رفته که بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار کمتر از سال پیش است؛ چغندرقند یکی از محصولات کشاورزی آببر است که کشت آن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خسارات بالایی به منابع آبی وارد میکند.
آذربایجان غربی دارای رتبه اول تولید چغندرقند کشور به میزان سالانه ۱.۸ تا ۲ میلیون تن است.
انتهای خبر/