به گزارش صافی به نقل از رادیو بینالمللی چین، در آمریکا برخی اندیشکده های غیردولتی وجود دارند که با پرچم دمکراسی و لباس بنیاد فقط در پی به آشوب کشاندن کشورهای دیگر و فرصت انقلاب رنگی هستند. بنیاد دفاع از دمکراسی ها یکی از آنهاست که چندی پیش دولت ایران آن را تحریم کرد.
دولت ایران شامگاه ۲ شهریور با صدور بیانیه ای بنیاد دفاع از دمکراسی ها و مدیر عامل آن مارک دوبویتس را به دلیل «دروغ پراکنی، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی» علیه مردم ایران و هم راستایی با «تروریسم اقتصادی آمریکا» تحریم کرد.
در این بیانیه آمده است، بدیهی است این امر، خدشه ای به هر گونه اقدامات قانونی دیگر که از سوی سایر نهادها و دستگاههای اجرایی، قضایی یا امنیتی برای مقابله، تعقیب یا مجازات اشخاص فوق الذکر و نیز سایر همکاران یا همدستان ایرانی و غیرایرانی ایشان به سبب اقدامات و اعمال آنها علیه امنیت ملی و منافع دولت و مردم ایران اتخاذ شود، وارد نمی کند.
بنیاد دفاع از دمکراسی ها یکی از اندیشکده های آمریکا که بعد از رویداد ۲۰ شهریور/ ۱۱ سپتامبر تاسیس شد، در واکنش در توئیتر خود نوشت: «این اندیشکده در زمینه «امنیت ملی» تجزیه و تحلیل و تحقیقات مستقل انجام می دهد و جمهوری اسلامی که اجازۀ چنین فعالیتهایی را در ایران نمی دهد، حال می خواهد در کشورهای دیگر هم چنین کند.»
چند ساعت بعد مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توییتر نوشت: « ایران امروز بنیاد دفاع از دمکراسی ها -یک اندیشکده آمریکایی- و مدیر عاملش را تهدید کرد. آمریکا تهدیدهای ایران را جدی می گیرد.» وی تاکید کرد آمریکا حکومت ایران را برای «هر اقدامی که امنیت هر آمریکایی را مستقیم یا غیرمستقیم به خطر بیندازد مسؤول می داند.»
سید عباس سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم در تلگرام به این توئیت پاسخ داد: «جوسازیهای وزارت خارجه آمریکا و بنیاد دوبویتس چیز تازه ای نیست. دروغ پردازی و گمراه سازی تخصص آنهاست. از دولت آمریکا انتظاری جز این نمی رود که رو به شانتاژ و مظلوم نمایی بیاورد.» وی هشدار داد کسانی که با ایران ستیزان همکاری کنند باید بدانند که دشمنی آنان با ایرانیان، فراموش نشده و بدون هزینه نخواهد بود.»
چه دولت آمریکا چه اندیشکده های غیردولتی این کشور هنگام برخورد با کشورهای دیگر در هر مکان و هر زمان، متکبر بوده و چهره ارباب منش و تعلیمی از خود نشان می دهند و گستاخانه در امور داخلی کشورهای دیگر مداخله می کنند؛ چنین رویه هایی همیشه ناخرسندی و انزجار عمومی مردم کشورها را در پی داشته است.
آمریکا به دخالت در امور داخلی چین نیز علاقۀ خاصی نشان می دهد. اخیرا تظاهرات و خشونتها در هنگ کنگ پی در پی شدت یافته که در پشت آن دستان به اصطلاح بنیاد دمکراسی آمریکا دیده می شود.
۱۹اردیبهشت ۱۳۹۸ نیز، لی جی یینگ یکی از چهار سرکرده فتنه گران هنگ کنگ بعد از وقوع تظاهرات خشونت بار در نشست بنیاد دفاع از دمکراسی ها علنا اظهارات خائنانه ای بیان کرد و مدعی شد، هنگ کنگ در حال نبرد برای آمریکاست.
همچنین بنیاد دمکراسی آمریکا در تخریب چین هزینۀ هنگفتی کرده و از ۵۰ پروژۀ مربوط به مخالفت با چین پشتیبانی مالی کرده و در درازمدت، جدایی طلبان تبت و شین جیانگ و حالا استقلال طلبان هنگ کنگ از بیشترین حمایت مالی این بنیاد برخوردار بودهاند.
طبق گزارشها این بنیاد در سال ۲۰۱۴ نیز از راهپیمایی تصرف خیابان جونگ هوان هنگ کنگ حمایت مالی کرده بود. در ماه مه سال جاری فتنه گران هنگ کنگ از جمله لی جو مینگ و لوئو گوان چونگ به آمریکا رفته و خواستار دخالت آمریکا در تصحیح متن قانون هنگ کنگ شدند. آنان همچنین ۱۴ مه در این بنیاد سخنرانی بسیار تحریک آمیزی ایراد کردند.
کسانی که بیشتر بی عدالتی بکنند، با پاداش شایسته مواجه می شوند. به اندیشکده های غیردولتی آمریکا توصیه میشود به تحقیقات واقعی بپردازند نه اینکه در مقام سرکوبگران آمریکایی فقط در تلاش برای تخریب ثبات دیگر کشورها باشند، در غیر این صورت فقط نفرت مردم سراسر جهان را بر می انگیزند و مخالفت شدید روبرو میشوند.
انتهای خبر/