به گزارش صافی، امین رستم زاده، در جلسه هماندیشی و آسیبشناسی تسهیلگران طرح ملی مشاغل خانگی در استان شناسایی و تشکیل بانک پشتیبانان واقعی این حوزه را بسیار ضروری ذکر کرد و افزود: فرمانداریها و دستگاههای متولی و مرتبط نیز این بانک را بهروز کرده و مطابق درخواستهای قبلی در اتصال این حلقه مفقودی بین تولید نظاممند و حرفهای و مطابق با خواست بازار و عرضه و فروش آن مشارکت و اهتمام جدیتر و برنامه عملیاتیتری را در راستای اشتغالزایی و کارآفرینی و تحقق کیفی این طرح ملی بردارند.
وی با اشاره به خصوصیت پایلوت بودن استان در این طرح ملی گفت: انعطاف و تغییرات اجرایی طرح و تکنیکهای آن بهخاطر اثربخش بودن کیفی در اجرای ملی طرح با بهترین و موثرترین ابزارها بوده است و یقیناً این تجارب در تحقق ارزشمند طرح ملی مشاغل خانگی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با اجرای جهاد دانشگاهی در استانها اجرا میشود، بسیار ارزشمند و ذیقیمت خواهد بود.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه طرح مطالعاتی و نیازسنجی و پلان اجرایی این طرح ملی در مرحله پایلوت بسیار کیفی پیشبینی شده بود، افزود: مدلهای مختلف مدیریتی و اجرایی در اثربخشی طرح بسیار مهم است، لذا باید براساس این تجربهها مدلهای نهایی سریعاً اجرایی شود.
رستمزاده فرهنگ دریافت وام و هزینهکرد در غیر محل آن را از مشکلات اساسی و فرهنگی این طرح ذکر کرد و گفت: تغییر نگرش و جلب اعتماد در این خصوص و مهیا و جاری کردن اعتبارات درصورت تخصیص به مجرای اثرگذار و پشتیبانان واقعی و پایدار طرح یکی از چالشهای اساسی این طرح است.
وی عدم وجود فرهنگ کار تیمی و جمعی را یکی از آفتهای اساسی اقتصادی و اشتغال ذکر کرد و افزود: این مهم با آموزش صرف، حل نشده و نیازمند یک کار جدی ظریف و اثرگذار فرهنگی به نسل آینده حتی قبل از تحصیلات ابتدایی تا تکمیلی و دانشگاهی که موردتوجه عملی و غیرتئوری قرار گیرد که در اجرای چنین طرحهایی برای طراحی یک روند مستمر و اشتغال پایدار در اذهان متقاضی و حتی پشتیبانان نیز تأثیر دارد.
مدیر اجرایی طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در آذربایجانغربی گفت: وظیفه تسهیلگران و جهادگران جهاد دانشگاهی برنامهریزی عملیاتی برای رفع چالشهای مختلف پیشبینی نشده اینچنینی در اجرای طرح و ارائه راهحلهای اثربخش و ورود به کارهای بعدی طرح بود.
رستمزاده با اشاره به اینکه اتصال به بازار یک حلقه مغفول و مفقود تولید محصول و خدمات در کشور است، خاطرنشان کرد: این اتصال کیفی نیازمند یک رویکرد و نگرش کیفی عملگرای اثربخش و درعینحال علمی و مبتنی بر واقعیتهای نوین بازار است.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی گفت: پشتیبانان، فعالان رستههای مختلف شغلی هستند که با برنامهریزی و تجمیع توان تولید و یا ارائه خدمات به متقاضیان مشاغل خانگی مدیریت و بهینهسازی این انرژیها و توانمندیها را در یک مسیر هدفمند و اثربخش و ارزشآفرینتر طراحی و اجرایی مینمایند و محصول و خدمت و ارزش ایجاد شده را با یک رویکرد حرفهای متناسب با نیاز بازار و مخاطبان عام و خاص ارزشمدارتر کرده و یک اتصال کیفی به بازار را محقق می کنند.
در خاتمه تسهیلگران شهرستانهای مختلف جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی به ارائه مشکلات و آسیبشناسی و چالشها و ارایه راهکارها پرداختند.
انتهای خبر/