جلبک دریایی حاوی طیف وسیعی از مواد معدنی بوده که به راحتی ضمن تجزیه در بدن، ممکن است برای کسی خوب باشد که باید در رژیم غذایی خود آنرا بگنجاند. خوردن جلبک دریایی ممکن است به عملکرد تیروئید، سلامت قلب، کاهش وزن و موارد دیگر کمک کند.
انواع جلبک دریایی عبارتند از:
نوری، کلپ، بیدار، کامبو، غمگین، جلبک های سبز آبی مانند اسپیرولینا و کلرلا.
این تنوع می تواند استفاده از جلبک دریایی را در دستور العمل های مختلف برای مردم آسان کند. با این حال، خوردن بیش از حد جلبک دریایی نا ممکن است و برخی از افراد باید از آن اجتناب کنند.
بهترین فواید جلبک دریایی:
- بسیار مغذی است
هر نوع جلبک دریایی ممکن است حاوی مواد مغذی و مواد معدنی کمی متفاوت باشد.
خوردن جلبک دریایی ممکن است راهی ساده برای افزایش دریافت ویتامین ها و مواد معدنی بدون افزودن کالری زیادی باشد.
پژوهشگران ضمن اشاره بیان می کنند جلبک دریایی به طور کلی منبع خوبی از موارد زیر است:
پروتئین – کربوهیدرات ها – فیبر – مواد معدنی – اسیدهای چرب غیر اشباع
همچنین حاوی مواد مغذی مفیدی هستند، از جمله:
ویتامین سی – ویتامین B – ویتامین A – ویتامین E – آهن – ید
جلبک دریایی همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و التهاب را در سطح سلولی کاهش می دهد.
- ممکن است به عملکرد تیروئید کمک کند
غده تیروئید هورمون های منبع مورد اعتماد را برای تولید انرژی، رشد و ترمیم سلولی کنترل و آزاد می کند. تیروئید برای عملکرد صحیح به ید نیاز دارد، اما میزان مورد نیاز یک فرد به سلامت تیروئید بستگی دارد.
نوع جلبک دریایی و مکانی که در آن رشد کرده است می تواند محتویات ید را تغییر دهد که می تواند آن را به منبع غیر قابل اطمینان ید تبدیل کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان، مصرف جلبک دریایی یا محصولات غذایی حاوی جلبک دریایی می تواند باعث مصرف بیش از حد ید شود. برخی از مکمل های غذایی جلبک دریایی ممکن است ید کافی را تامین نکنند، در حالی که برخی دیگر بیش از ارزش روزانه ید را تامین می کنند.
کمبود ید یکی از علل کم کاری تیروئید است، تیروئید کم کار که می تواند علائمی مانند خستگی، عدم تحمل سرما و درد عضلات و مفاصل را ایجاد کند. همچنین می تواند باعث گواتر شود که بزرگ شدن قابل مشاهده غده تیروئید است.
با این حال، مصرف بیش از حد ید ممکن است علائم پر کاری تیروئید را در فرد بدتر کند. این زمانی اتفاق می افتد که یک غده تیروئید بیش از حد، مقادیر زیادی هورمون تولید می کند.
- ممکن است به دیابت کمک کند
غذاهای غنی از فیبر ممکن است به دیابت کمک کنند. این به این دلیل است که مقادیر بالای فیبر به تنظیم سطح قند خون و سطح انسولین منبع مطمئن کمک می کند. افزودن جلبک دریایی به رژیم غذایی ممکن است به افزایش مصرف فیبر بدون افزایش زیاد کالری کمک کند.
مطالعه ای دانشمندان بر روی موش ها نشان داد که ترکیبات موجود در یک نوع جلبک دریایی ممکن است مستقیماً نشانگرهای دیابت نوع ۲ مانند قند خون بالا را کاهش دهد.
ترکیبات موجود در جلبک دریایی همچنین ممکن است عوامل خطر دیابت مانند التهاب، سطوح بالای چربی و حساسیت به انسولین را کاهش دهند. تحقیقات بیشتر در انسان ممکن است به ارائه شواهد قوی تری برای استفاده از این ترکیبات کمک کند.
- ممکن است از سلامت روده حمایت کند
این ماده در روده نقش مهمی در تجزیه غذا و حمایت از هضم و سلامت کلی بدن دارد.
جلبک ممکن است یک غذای ایده آل برای روده باشد. گزارش محققین نشان می دهد که جلبک ها تمایل دارند مقادیر زیادی فیبر داشته باشند که ممکن است ۲۳ تا ۶۴ درصد وزن خشک جلبک ها را تشکیل دهد.
این فیبر می تواند به تغذیه باکتری های روده کمک کند. باکتری های روده فیبر را به ترکیباتی می شکنند که سلامت روده و سلامت سیستم ایمنی را بهبود می بخشد.
افزودن جلبک به رژیم غذایی ممکن است راهی ساده برای تامین مقدار زیادی فیبر برای روده باشد که می تواند به افرادی که مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال را تجربه می کنند کمک کند.
- ممکن است به کاهش وزن کمک کند
فیبر موجود در جلبک دریایی ممکن است برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند مفید باشد. این به این دلیل است که فیبر کالری کمی دارد و به فرد کمک می کند احساس سیری کند.
طبق مطالعه دانشمندان مقدار زیاد فیبر، تخلیه معده را به تاخیر می اندازد. در نتیجه، معده ممکن است ارسال سیگنال های گرسنگی به مغز را به تاخیر بیاندازد که ممکن است به جلوگیری از پرخوری کمک کند.
- ممکن است از قلب محافظت کند
غذاهای پر فیبر مانند جلبک ها سطح کلسترول را کاهش می دهند. این فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی یا نمک موجود در بدن متصل می شوند.
سپس بدن از کلسترول برای جایگزینی این عناصر استفاده می کند، که ممکن است کلسترول کل فرد را تا ۱۸٪ کاهش دهد.
به علاوه، محتوای آنتی اکسیدانی بالای بسیاری از انواع جلبک ها ممکن است در طول زمان از سلامت قلب حمایت کند.
عوارض و خطرات:
هنگام افزودن جلبک دریایی به رژیم غذایی خود، افراد باید از عوامل مختلفی آگاه باشند، از جمله:
ید اضافی:
بیشتر جلبکهای دریایی حاوی سطوح بالایی از ید هستند و اگر یک فرد در مدت طولانی مقدار زیادی جلبک دریایی بخورد، ممکن است مقدار زیادی ید مصرف کند.
در حالی که بسیاری از افراد می توانند سطوح بالای ید را تحمل کنند، برخی از آنها در برابر اثرات آن آسیب پذیرتر هستند، که می تواند شامل پرکاری تیروئید باشد و این وضعیت باعث تغییر وزن یا تورم و سفت شدن گردن می شود.
هر فردی که این علائم را تجربه می کند باید مصرف ید را متوقف کرده و برای ارزیابی کامل با پزشک خود مشورت کند.
فلزات سنگین:
یکی دیگر از نگرانی های رایج مربوط به فلزات سنگین است زیرا جلبک دریایی مواد معدنی و مواد مغذی را از دریا جذب می کند.
در جلبک های دریایی خوراکی، سطح فلزات سمی آلومینیوم، کادمیوم و سرب به طور کلی بسیار پایین است.
اما فلزات سمی ممکن است در طول زمان در فردی که روزانه جلبک دریایی می خورد، ایجاد شود. اگر چه خطر عمومی کم است اما ممکن است ایده خوبی باشد که مطمئن شویم جلبک دریایی ارگانیک است.
فیبر، بیشتر با کاهش یبوست همراه است. جلبک ها حاوی دو فیبر نامحلول و محلول هستند اما اکثر آنها محلول اند.
طبق بررسی محققین استفاده از جلبک دریایی در لوازم آرایشی ممکن است اثر مرطوب کنندگی و محافظتی روی پوست داشته باشد که ممکن است به کاهش آکنه، یکنواخت شدن رنگ پوست و کاهش علائم پیری کمک کند.
انتهای پیام/