ایران کشور اول دنیا در ساخت خطوط لوله نفت شد

صافی نیوز / یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی اعلام کرد حدود ۱۹۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی در ایران در دست ساخت است و ایران با وجود تحریم‌ها در رتبه نخست جهان از این نظر قرار دارد.

به گزارش صافی به نقل از تسنیم، پایگاه تخصصی گلوبال انرژی مانیتور با بررسی پروژه‌های نفتی در کشورهای مختلف اعلام کرد 9100 کیلومتر خط لوله انتقال نفت در سطح جهان در دست ساخت است و برای ساخت 21900 کیلومتر خط لوله نیز برنامه‌ریزی شده است. هزینه ساخت کل این خطوط 131.9 میلیارد دلار برآورد شده است.

بر این اساس در مجموع 31 هزار کیلومتر خط لوله نفتی در جهان در حال ساخت بوده و یا برای آن برنامه‌ریزی شده است. این رقم نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش داشته است.

حدود نصف خطوط لوله نفت در حال ساخت یا برنامه‌ریزی شده در دو قاره آفریقا و آسیا قرار دارند که شامل 4400 کیلومتر خط لوله در حال ساخت با هزینه 14.4 میلیارد دلاری و 10800 کیلومتر خط لوله برنامه‌ریزی شده با هزینه 59.8 میلیارد دلاری است.
این موسسه تحقیقی آمریکایی با معرفی 20 کشور نخست دنیا از نظر طول خطوط در حال ساخت نفتی، ایران را در صدر این فهرست قرار داده است.

ایران با وجود اینکه تحت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا قرار دارد بزرگ‌ترین عملیات احداث خطوط لوله نفتی را در دست اجرا دارد. طول خطوط لوله نفتی که در ایران در دست احداث است بالغ بر 1900 کیلومتر برآورد شده که بیشتر از هر کشور دیگر در جهان است.

پس از ایران،‌ کشور هند در رتبه دوم قرار گرفته است. هند در حال ساخت 1630 کیلومتر خط لوله نفت در خاک خود است. نیجر نیز با ساخت 1200 کیلومتر خط لوله در رتبه سوم قرار دارد. کانادا، بنین، چین، تایلند، عراق، روسیه، آرژانتین، آمریکا، مقدونیه شمالی، لهستان، اردن، بلغارستان، آنگولا، سوریه، کنیا، زامبیا و تانزانیا به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

طول خطوط لوله نفت در حال ساخت در ایران 12 برابر آمریکا

کل خطوط لوله نفتی که در ایران در دست ساخت است بیش از 12 برابر خطوط لوله نفتی است که در آمریکا در دست ساخت است. طول خطوط لوله نفت در حال ساخت در آمریکا 150 کیلومتر تخمین زده می‌شود. این رقم برای عراق 400 کیلومتر و برای چین 420 کیلومتر برآورد شده است.

انتهای پیام/