سفره های بدون گوشت
مهدی سلیمانزاده آقجه- همانطور که پزشکان و پژوهشگران همیشه توصیه دارند باید میانگین هر هفته ۶ نوبت از سبد گوشت در سفره ها استفاده کرد که شامل گوشت قرمز ، گوشت مرغ و گوشت ماهی هستند گوشت دارای منابع غنی پروتئین ، روی و آهن است و در رشد و تقویت جسم تاثیر بسزایی را ایفا میکند.
متاسفانه طبق آخرین گزارش سازمان جهانی فائو در سال ۲۰۲۲ سرانه مصرف گوشت برای هر ایرانی حدود ۱۷ درصد پایین تر مصرف استاندارد جهانی بوده که این خود به تنهایی یک زنگ خطر در سطح کشور می باشد.
اگر بخواهیم با نگاهی دقیق این مسئله بسیار حیاتی را بررسی نماییم تورم و عدم ثبات بازار تاثیر قابل توجهی در خالی بودن سبد منابع پروتئینی در سفره های ایرانیان علی الخصوص اقشار ضعیف جامعه داشته برای مثال در سال ۱۴۰۰ که نرخ ران گوسفندی کیلویی ۱۶۰۰۰۰تومان بوده سرانه مصرف گوشت در کشور حدود ۲۵ کیلو گرم ثبت شده اما تنها یکسال بعد در ۱۴۰۱ وقتی که نرخ همان ران گوسفندی به ۲۶۵۰۰۰ تومان افزایش مییابد سرانه مصرف گوشت هم به ۳ کیلو گرم کاهش یافته است.
امید هست مسئولان تدبیری اصولی برای رفع این معضل بسیار مهم اندیشیده باشند.
انتهای پیام/
ارسال نظر
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0