مذاکرات تجاری آمریکا و چین در پکن برگزار می شود

پکن- ایرنا- مذاکرات تجاری سطح بالا میان ایالات متحده آمریکا و چین روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری در پکن برگزار می شود. به گزارش ایرنا شینهوا روز شنبه اعلام کرد 'رابرت لایت هایزر' نماینده تجاری آمریکا و 'استیون منوچین' وزیر خزانه داری این کشور برای این مذاکرات به پکن خواهند آمد. قرار است قبل […]

پکن- ایرنا- مذاکرات تجاری سطح بالا میان ایالات متحده آمریکا و چین روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری در پکن برگزار می شود.

به گزارش ایرنا شینهوا روز شنبه اعلام کرد 'رابرت لایت هایزر' نماینده تجاری آمریکا و 'استیون منوچین' وزیر خزانه داری این کشور برای این مذاکرات به پکن خواهند آمد.
قرار است قبل از نشست دو هیات سطح بالا، مذاکراتی در سطح معاونین وزرا از روز دوشنبه برگزار شود، 'جفری گریش' معاون نماینده تجاری آمریکا، هدایت سرپرستی هیات این کشور را برعهده خواهد داشت.
انتظار می رود مقام های آمریکایی به چین فشار وارد کنند که سیاست های تجاری اش را اساسا تغییر دهد. دو طرف برسر ادعای نقض حقوق مالکیت معنوی توسط چین و انتقال اجباری فناوری ها به شرکت های چینی کماکان اختلاف های عمیقی دارند.
آمریکا گفته است اگر دو کشور نتوانند تا روز اول ماه مارس به توافق دست یابند، تعرفه های واردات از چین را افزایش خواهد داد.
با توجه به دور از ذهن بودن حصول یک توافق، اکنون رئیس جمهوری آمریکا تغییر موضع داده و می گوید تا قبل از مهلت تعیین شده هیچ برنامه ای برای دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین ندارد.
ترامپ معتقد است چین با سرقت حق مالکیت معنوی و تبعیض تجاری، شرکت های خارجی و آمریکایی را تحت فشار می گذارد و کالاهای ارزان قیمت را با پرداخت یارانه به کشورهای دیگر صادر می کند.
او در مرحله اول برای کاستن از مازاد تجاری ۳۷۵ میلیارد دلاری چین ۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از این کشور را مشمول ۲۵ درصد تعرفه کرد چین نیز خیلی زود به این اقدام واکنش نشان داد.
نهایتا دولت آمریکا تعرفه ها را افزایش داد و بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی تعرفه بین ۱۰ تا ۲۵ درصد وضع کرد اما اعلام کرد در آینده ممکن است در صورت تشدید رویارویی تجاری، ۲۷۵ میلیارد دلار دیگر از این کالاها را مورد تعرفه قرار دهد چین هم در واکنش به این اقدام ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی را تحت تعرفه ۵ تا ۱۰ درصدی و در پاره ای موارد بین ۲۵ تا ۴۰ درصد قرار داد.
در نهایت در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی سران دو کشور برای ۹۰ روز آتش بس اعلام کردند ترامپ تهدید کرده است اگر طرفین در این مدت به توافق دائمی نرسند سایر کالاهای چینی نیز مزه تعرفه را خواهند چشید و تعرفه بر روی کالاهای قبلی هم افزایش خواهد یافت.
قرار است طرفین در این مدت چندین دور از گفت و گوهای تجاری و اقتصادی را برگزار کنند بر این اساس اگر توافقی حاصل نشود این آتش بس موقتی، دیگر تمدید نخواهد شد و سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد رویارویی جدی تر اقتصادی و تجاری چین و آمریکا خواهیم بود.
حجم تجارت دو کشور که در سال ۱۹۷۹ میلادی ۵ میلیارد دلار بود در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۵۸۰ میلیون دلار رسیده است که برابر با روزانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار است روزانه ۱۴ هزار نفر برای کار، تحصیل و تفریح میان دو کشور از طریق هواپیما تردد می کنند.
در طول ۴۰ سال گذشته که روابط رسمی دو کشور برقرار شده است سرمایه گذاری دو جانبه نیز از تقریبا صفر به بیش از ۲۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.
**آساق**۱۹۰۴**
انتهای پیام/