در گفتگو با صافی عنوان شد؛

امسال ریالی به دریاچه ارومیه اختصاص نیافت/احتمال تعلیق طرح‌ها

صافی نیوز - ارومیه- سه دهه از بحران خشک شدن دریاچه ارومیه و عواقب زیست محیطی این فاجعه زیست محیطی می گذرد ولی با تداوم این بحران امسال ریالی برای ادامه طرح های ستاد احیا اختصاص نیافته است.

صافی، گروه استان‌ها- سکینه اسمی: بعد از سه دهه بحران خشک شدن دریاچه ارومیه و هشدارهای زیست محیطی در سال ۹۳ با تشکیل ستاد احیای دریاچه و تعریف طرحهایی در بازه زمانی۱۰ ساله مقرر شد این زیست بوم از حالت بحرانی نجات پیدا کند.

هر چند در این مدت مانور تبلیغاتی دولتها مبنی بر طرح های ستاد احیا و بهبود نسبی دریاچه ارومیه بیش از واقعیت اقدامات عملی چشمگیر بود اما طرح های خوبی از جمله اجرای طرح آبیاری تحت فشار، انتقال آب بین حوزه ای، لایروبی رودخانه و سرشاخه های اصلی دریاچه و…نیز در دست اجراست.

اما در سالهای اخیر به خصوص دو سال گذشته دولت با وجود قرار دادن احیای دریاچه ارومیه در وعده های نخست انتخاباتی خود هیچ ریالی برای تداوم طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه تخصیص نداده است.

 در دو سال اخیر به ویژه امسال در سایه بارشهای رحمت الهی دریاچه ارومیه بهبود نسبی یافته است ولی هنوز این زیست بوم از حالت بحرانی خشک شدن خارج نشده و هنوز عواقب زیانبار این بحران مردم منطقه را تهدید می کند.

در خصوص آخرین وضعیت طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه گفتگویی با رئیس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی انجام داده ایم که در ذیل می خوانید.

d8a7d985d8b3d8a7d984 d8b1db8cd8a7d984db8c d8a8d987 d8afd8b1db8cd8a7da86d987 d8a7d8b1d988d985db8cd987 d8a7d8aed8aad8b5d8a7d8b5 d986db8c 5d7ca75cc270f

امسال ریالی در خصوص طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه مصوب نشده است

رئیس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص اقدامات این ستاد در سالهای اخیر به صافی نیوز گفت: امسال ریالی برای تداوم طرح های این ستاد اصلا مصوب نشده است که تخصیص یابد.

عدم تامین اعتبارات مورد نیاز موجب رکود و حتی تعلیق طرح ها خواهد شد و این بی نظمی در روند پرداخت و تخصیص اعتبارات موجب عقب افتادن زمان بندی طرح ها و نیز احیای دریاچه ارومیه می شودفرهاد سرخوش با بیان اینکه مقرر بود تا شهریور ماه امسال اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به طرح ها اختصاص یابد عنوان کرد: این اعتبار تنها در حد حرف و وعده بود و متاسفانه تاکنون ریالی به طرح ها اختصاص داده نشده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت اوراق به طرح ها اختصاص داده شد گفت: عدم تامین اعتبارات مورد نیاز موجب رکود و حتی تعلیق طرح ها خواهد شد و این بی نظمی در روند پرداخت و تخصیص اعتبارات موجب عقب افتادن زمان بندی طرح ها و نیز احیای دریاچه ارومیه می شود.

سرخوش با تاکید بر اینکه اگر اعتبارات امسال تخصیص نیابد طرح های ستاد احیا تعلیق می شود افزود: اگر اعتباری تخصیص نیابد نمی توان از دستگاه های اجرایی توقع تداوم اجرای طرح ها را داشت.

رئیس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه امسال با وجود پیگیری‌های مکرر، ریالی به طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده نشده است افزود: با توجه به شرایط جوی منطقه فصل کاری در استان رو به پایان است و به دلیل عدم تزریق اعتبارات مورد نیاز، طرح‌ها اجرایی نشده‌اند.

d8a7d985d8b3d8a7d984 d8b1db8cd8a7d984db8c d8a8d987 d8afd8b1db8cd8a7da86d987 d8a7d8b1d988d985db8cd987 d8a7d8aed8aad8b5d8a7d8b5 d986db8c 5d7ca75e8b8b5

فصل کاری اجرای طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه رو به اتمام است

درخصوص آخرین وضعیت روند اجرایی طرح انتقال آب از سد کانی سیو به دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: این طرح بزرگترین پروژه ستاد احیا دریاچه ارومیه است که از محل صندوق توسعه ملی در دست اجراست و تاکنون هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده ولی امسال نیز اعتباری برای تداوم این طرح اختصاص نیافته است.

سرخوش با بیان اینکه طول این تومل ۳۶ کیلومتر است که ۳۰ کیلومتر از آن اجرایی شده است گفت: این طرح اوایل سال ۹۹ آماده بهره برداری می شود که نقش مهمی دراحیای دریاچه ارومیه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط جوی در نیمه دوم سال امکان ادامه اجرای طرح ها متوقف می شود و عدم تزریق اعتبارات مورد نیاز نیز، باعث شده که تا کنون طرح ها اجرایی نشوند و ستاد احیا به طور کلی از برنامه زمان بندی شده عقب بماند که این مسئله مطلوب نیست.

سرخوش با بیان اینکه گستره این دریاچه با افزایش ۸۴۰ کیلومتری در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته به سه هزار و ۲۵۴ کیلومترمربع رسید افزود: تراز این دریاچه اکنون یکهزار و ۲۷۱ متر و ۹۲ سانتی متر برآورد شده که ۱۰۶ سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال ۱۳۹۷ است.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال به تراز اکولوژیک خود برسد، این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

انتهای خبر/