۲۴ تا ۲۸ مردادماه؛

جشنواره ملی شمس و مولانا در خوی برگزار می شود

صافی نیوز - ارومیه – فرماندار خوی و رئیس هیئت مدیره تولیت شمس و مولانا گفت: جشنواره ملی شمس و مولانا از ۲۴ الی ۲۸ مرداد ماه در خوی برگزار و در آن آثار برتر بخشهای موسیقی، شعر و گرافیک معرفی خواهند شد.

به گزارش صافی نیوز، محمد عابدی بعد از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش شعر، موسیقی اصیل ایرانی و تایپو گرافی برگزار می شود ادامه داد: از مجموع ۱۲۸۶ اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره ۱۲ اثر در رشته موسیقی، ۱۴ اثر منظوم در بخش شعر و ۶۰ اثر تایپوگرافی در رشته گرافیک به مرحله پایانی جشنواره راه یافتند.

وی افزود: تاکنون یک‌هزار و ۲۸۶ اثر هنری در بخش‌های موسیقی سنتی، شعر و گرافیک از هنرمندان سراسر کشور با موضوع شمس و مولانا در سامانه این جشنواره ثبت شده و به دبیرخانه دومین جشنواره ملی شمس و مولانا رسیده ولی تنها ۸۶ اثر به مرحله نهایی راه یافته‌است.

عابدی خاطرنشان کرد: از آثار ارسالی به جشنواره ۱۲ اثر در رشته موسیقی، ۱۴ اثر منظوم در بخش شعر و ۶۰ اثر تایپوگرافی در رشته گرافیک به مرحله پایانی جشنواره راه یافته‌است.

فرماندار خوی اظهار داشت: در مجموع ۲۶۸ اثر در بخش موسیقی، ۴۹۰ اثر در بخش گرافیک و ۵۲۸ اثر در بخش شعر در این جشنواره شرکت کرده‌است.

وی بیان کرد: هنرمندانی از استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، خراسان شمالی، همدان و کردستان در بخش موسیقی، آذربایجان‌غربی، تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی در بخش شعر و آذربایجان‌شرقی، قم، تهران، آذربایجان‌غربی و خراسان‌رضوی در بخش گرافیک پیشتاز ارسال اثر به این جشنواره به شمار می‌روند.

دومین جشنواره آیین‌ها و نماهای شمس تبریزی از ۲۲ تا ۲۸ مردادماه در سه محور موسیقی، شعر و نماها برگزار می‌شود.

بر اساس اسناد متقن و مورد تأیید محققان، بارگاه شمس تبریزی در خوی واقع شده و هفتم مهر در تقویم رسمی کشور به نام روز شمس ثبت شده است.

«شمس‌الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشاره‌های تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.

کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزنده‌ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب‌های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می‌گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.

کتاب «تماشای خورشید» که منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از «مقالات شمس» بوده، توسط «بهنام رجب پور» و «حسین صبوری» با هدف ترویج افکار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شد.

تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال‌های ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کرده اند.

انتهای خبر/