14:33 1403/04/08

افزایش ۱۳ درصدی صید کیلکا در دریای خزر

no-photos

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران، گفت: در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۲۱ هزار تن ماهی کیلکا از دریای خزر صید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «مختار آخوندی» با اشاره به این که سال گذشته ۱۸ هزار و ۶۳۰ تن ماهی کیلکا از خزر صید شده بود افزود: این میزان صید توسط ۷۴ فروند شناور در استان های گیلان و مازندران انجام شد که ۴۴ فروند آن مربوط به استان مازندران و ۳۰ فروند استان گیلان بوده است.
وی، میزان صید کیلکا در استان مازندران را ۱۵ هزار و ۸۸۰ تن عنوان کرد و اظهارداشت: این میزان صید نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ حدود ۲۲ درصد رشد نشان می دهد.
آخوندی با بیان این که در مدت یاد شده در استان گیلان پنج هزار و ۱۳۸ تن کیلکا صید شد، تصریح کرد: این میزان صید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش داشته است.
وی درباره قیمت ماهی کیلکا گفت: امسال قیمت هر کیلوگرم ماهی کیلکا به صورت عمده فروشی برای مصارف انسانی بین ۲۵۰۰ تا ۳ هزار تومان و برای مصارف پودر ماهی بین ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان است.
مدیر کل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات با بیان این که در حوزه دریای خزر برنامه توسعه صیادی نداریم، اظهارداشت: هدف سازمان شیلات در دریای خزر حفظ اشتغال موجود، ثبات بهره برداری از ذخایر و همچنین صید اقتصادی توسط صیادان است.
وی با اشاره به این که صید کیلکا تا اواخر اسفندماه ادامه دارد افزود: صید ماهی کیلکا در دو مقطع سال در اوایل اردیبهشت و پاییز به علت فصل تخم ریزی متوقف می شود.
به گزارش ایرنا، دریای خزر دارای یکی از ارزشمندترین ذخایر ماهیان گران بها در دنیاست؛ در سواحل جنوبی دریای خزر و رودخانه های منتهی به این سواحل بیش از ۷۸ گونه و ۴۸ زیرگونه از ۱۷ خانواده شناسایی شده که ماهیان خاویاری این دریاچه از شهرت جهانی برخوردارند و ۹۰ درصد خاویار دنیا از این دریا استخراج می شود.
ماهیان استخوانی این دریا شامل سفید، آزاد، کفال، کپور، سیم، سوف، اردک ماهی، اوزون برون، کولمه، کولی و کیلکا است.
از ابتدای فصل صید تا ۲۰ بهمن ماه امسال، ۳ هزار و ۶۷۵ تن ماهیان استخوانی دریای خزر صید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۵ درصد رشد یافته است.
نسل ماهیان کیلکا از سال ۹۱ به دلیل وجود گروه شانه دار مهاجم (ژله فیش) در دریای خزر و کاهش پلانکتون های جانوری در معرض انقراض قرار گرفت.
از آن جا که پلانکتون های جانوری، غذای اصلی ماهی کیلکا و تمامی بچه ماهی ها است، شمار کیلکاها و انواع ماهی هم کاهش چشمگیری داشته است و به این دلیل که کیلکا مهمترین غذای ماهیان خاویاری، ماهی آزاد و فک دریای خزر است، به جمعیت این گونه ها هم آسیب رسیده است. به این ترتیب کل زنجیره غذایی دریای خزر با ورود مهاجم شانه دار با اختلال مواجه شده است.
در سال ۱۳۷۸، بیش از ۹۵ هزارتن ماهی کلیکا از دریای خزر صید می شد، در حالی که با افزایش مهاجم شانه دار در دریا، در سال ۱۳۷۹ میزان برداشت کیلکا به ۷۸ هزار تن رسید که ۱۵ هزار تن کاهش را نشان می داد و به رغم اقدام هایی در مقابله با آبزیان مهاجم شانه دار، میزان برداشت ماهی کیلکا در سال ۱۳۸۹ به ۲۷ هزار تن و در سال ۱۳۹۰ به ۲۱ هزار تن کاهش یافت.
اقتصام**۹۱۸۶**۹۱۸۹
انتهای پیام/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت