16:05 1403/04/06

امسال ۲۷۰۰ تن بادرشبو درآذربایجان غربی تولید می شود

صافی نیوز – ارومیه_مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت گیاه دارویی بادرشبو در استان خبر داد.
no-photos

به گزارش صافی نیوز، عزیز امانی در گفتگو با خبرنگاران اظهارداشت: بر اساس براوردهای انجام شده امسال ۲۷۰۰ تن بادرشبو از سطح اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت می شود.

وی  با بیان اینکه  گیاهی که بعنوان گیاه دارویی در استان کشت می شود گیاه بادرشبو یا به زبان محلی بادرشبی است نه بادرنجبویه، افزود: این دو گیاه هم از نظر گیاه شناسی و هم از نظر خواص دارویی با هم فرق دارند.

امانی اضافه کرد : این استان از نظر سطح زیر کشت بیشترین سطح را در کشور در زمینه تولید بادرشبو به خود اختصاص داده است و در سال جاری ۹۰ هکتار ازاراضی زراعی استان زیر کشت این محصول رفته است که ۸۰ هکتار آن عمدتا در شهرستان ارومیه کشت شده است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: تعداد ۵ واحد تولید عرقیات گیاهی  با ظرفیت سالانه ۱۰ هزار و ۴۰۰ تن جهت عرقگیری از محصول بادرشبو کشت شده در استان فعالیت دارند و عرق استحصالی  جهت مصرف در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر می گردد.

امانی بیان کرد: بخشی از محصول تولیدی بادرشبو برای تهیه عرقیات به صورت صنعتی و توسط کارخانجات تولید گیاهی و بخشی نیز به صورت سنتی در کارگاه های کوچک عرقگیری و یا در منازل برای تولید عرقیات گیاهی استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه بادرنجبویه برای اولین بار درسال گذشته در شهرستان ارومیه کشت شده، ادامه داد: این محصول گیاهی چند ساله بوده و این در حالی است که بادرشبو گیاهی یکساله و میزان تولید به سطح زیر کشت آن بستگی دارد.

گل و پیکر رویشی بادرشبو اعم از ( برگها و ساقه های جوان ) معطر هستند. مقدار اسانس با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش متفاوت و بین ۰.۶تا ۰.۸ لیتر است. بادرشبو در مرحله ی گلدهی از بیشترین مقدار ماده ی موثره برخوردار است . بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گلها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول می باشد .

 مواد موثره پیکر رویشی این گیاه ( عرق حاصل از تقطیر ) آرام بخش و اشتها آور است. اسانس بادرشبو خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن برای مداوای دل درد و نفغ شکم و تقویت قلب، همچنین در صنایع غذایی و نوشابه سازی و صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می شود .

در استان آذربایجان غربی با وجود تنوع گونه های گیاهی معطر ازجمله گل سرخ، نعناع، مرزه، مریم گلی، شاه اسپـرم ترخون، بیدمشک و ده ها گونه دیگر راه اندازی واحدهای بزرگ اسانس گیری ضروری است.

انتهای خبر/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت