7:03 1403/04/03

شستن تخم مرغ با آب و مواد شوینده؛ آری یا خیر؟

no-photos

چرا تخم مرغ شسته نشده سالم تر است؟
پیش از اینکه مرغ، تخم بگذارد، تخم مرغ در چیزی که به آن “شکوفه” یا “کوتیکول” گفته می شود، پوشیده شده است. کوتیکول یک پوشش نازک است که کل تخم را می‌پوشاند و از آن در برابر ورود باکتری ‌ها محافظت می‌کند. در اصل، شکوفه تخم مرغ را مهر و موم می‌کند، بنابراین جوجه‌ های در حال رشد از آلودگی ها و باکتری ها محافظت می‌شوند. همچنین کوتیکول از خروج رطوبت اضافی از تخم جلوگیری می‌کند و این یکی از دلایلی است که که آزمایش “شناور تخم مرغ برای تشخیص سن تخم مرغ” به کار می‌رود. بنابراین تخم مرغ شسته نشده که این لایه محافظ را دارد از بیمار شدن افراد به دلیل عدم ورود باکتری‌ها محافظت می‌کند. در عوض شستن تخم مرغ با آب کوتیکول یا شکوفه را از بین می‌برد و راه را برای نفوذ باکتری ها و مواد شینده به درون تخم مرغ و ایجاد آلودگی ها و بیماری ها باز می‌کند.
تخم مرغ‌هایی که از فروشگاه مواد غذایی خریداری می‌شوند نیز اگر بسته بندی شده اند یعنی شسته شده و این شکوفه را ندارند. بنابراین، باید آن‌ها را بلافاصله در یخچال قرار دهید و زودتر از تخم مرغ ‌های شسته نشده مصرف کنید.

روش صحیح شستن تخم مرغ
برای تمیز کردن تخم مرغ تازه یا فروشگاهی، روش های زیر را به کار ببرید: 
تخم‌مرغ‌های تازه را خشک تمیز کنید
بهترین روش برای شستشوی تخم مرغ تازه این است که آن ها را به صورت خشک تمیز کنید. برای این کار، از چیزی خشک و کمی ساینده استفاده کنید تا آلودگی یا مدفوع را پاک کنید و تخم مرغ تمیز شود. در این روش شما از آب و هیچ ضدعفونی کننده ای استفاده نمی کنید. از اسفنج ، اسکاچ، لیف یا کاغذ سنباده خوب برای تمیز کردن خشک تخم مرغ ها استفاده کنید. اسفنج یا لیف مورد نظر این کار را مرتب تمیز و خشک کنید یا آن را هر بار دور بریزیدو یک اسفنج دیگر تهیه کنید.
این روش پوشش ضد باکتری طبیعی پوسته تخم مرغ را که “شکوفه” یا “کوتیکول” نامیده می شود ، حفظ می کند. شستن تخم مرغ ها با آب شکوفه را از بین می برد و راه را برای نفوذ باکتری ها باز می کند.
مهم ترین باکتری که می خواهید از ورود آن به تخم مرغ اجتناب کنید، سالمونلا است که از طریق مواد غذایی به انسان منتقل می شود و منجر به مسمومیت غذایی می گردد.
شما فقط در صورت نفوذ باکتری از پوسته تخم مرغ ، خطر ابتلا به عفونت سالمونلا را دارید. اگر چه پخت و پز باعث از بین رفتن باکتری ها می شود اما در برخی از خوراکی های رایج دارای مانند سس مایونز از تخم مرغ خام استفاده می‌شود.

شستشوی تخم مرغ با آب
گاهی اوقات تخم مرغ ها خیلی تمیز و ناخوشایند هستند و نمی توان آنها را به روش خشک تمیز کرد. وجود لکه های ناخوشایند بر تخم مرغ یا پاشیده شدن مدفوع مرغ یا زرده تخم مرغ خشک (از تخم مرغ های شکسته شانه تخم مرغ) غیر معمول نیست. اگر مجبور شدید تخم مرغ را با آب بشویید:

انتهای خبر/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت