14:11 1403/04/06

معنای شکست ۱۳ به ۲ قطعنامه آمریکا علیه ایران

صافی نیوز / هادی خسروشاهین، روزنامه‌نگار و کارشناس روابط بین‌الملل در یادداشتی به تفسیر شکست دیپلماتیک آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران پرداخت.
no-photos

١- مخالفت ١٣ به ٢ با قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست سنگین دیپلماتیک برای آمریکا و ابرامز نماینده جدید این کشور در مورد ایران است و در عین نمادی روشن از انزوای آمریکا در پرونده برجام و ایران .

٢- این رای منفی موجبات عقب نشینی آمریکا را از برنامه های خود در مورد ایران فراهم نمی کند.سخنان روز جمعه پمپئو نشاندهنده آمادگی امریکا برای پرداخت هر نوع هزینه در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی و انقضای برجام است.

٣- عدم همراهی اروپا با امریکا در زمینه تصویب قطعنامه ،برنامه آمریکا را در تمرکز بر نشست آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه سپتامبر جهت ارسال پرونده از آژانس به شورای امنیت منتفی می کند.بنابراین امریکا زمان برداشتن گام اخر (اسنپ بک)را به جلو خواهد انداخت و شاید خیلی زودتر از پیش بینی ها بند ماشه را فعال کند.
٤- احتمال خوش بینانه ای قبل از برگزاری نشست شورای امنیت وجود داشت مبنی بر اینکه استراتژی آمریکا به مرگ گرفتن تا به تب راضی شدن است.یعنی آمریکا تهدید می کرد که بند ماشه را فعال می کند تا روسیه و چین به وتوی قطعنامه تمدید تسلیحاتی ایران در شورای امنیت دست نزنند.اما با اتفاق روز جمعه انجام هرگونه چانه زنی در چارچوب مکانیسم شورای امنیت از میان رفت.بنابراین شاهد تشدید اقدامات یکجانبه آمریکا در استفاده از اهرم های سیاسی و دیپلماتیک اش در قبال ایران خواهیم بود.

٥- آمریکا احتمالا ظرف یک تا دو هفته آینده و با تکیه به قطعنامه ٢٢٣١نه برجام اقدام به فعال کردن بند ماشه خواهد کرد.امریکا معتقد است که اگرچه عضو برجام نیست ولی همچنان عضو شورای امنیت به عنوان رکن صادرکننده قطعنامه٢٢٣١است.این قطعنامه از نظر همه طرف ها حتی ایران نقش تضمین کننده و پشتیبان برجام را برعهده داشت.در مقابل چین و روسیه تاکید می کنند  کشوری که از برجام خارج شده است حق استفاده از مکانیسم های حقوقی و حل اختلاف آن را ندارد حتی اگر عضو دایم شورای امنیت باشد.بنابراین قبل و پس از اسنپ بک آمریکا شاهد یکی از سنگین ترین مناقشات سیاسی و دیپلماتیک میان قدرت های بزرگ پس از جنگ سرد خواهیم بود.

٦- بی سابقه ترین مناقشه و جدال دیپلماتیک میان قدرت های بزرگ بیشترین اسیب را به برجام و ساز و کار بین المللی شورای امنیت برای حل مناقشات جهانی خواهد زد و احتمال اینکه عمر معاهده هسته ای به  دولت بعدی آمریکا (در صورت شکست ترامپ)نرسد،به شدت افزایش می یابد.

٧- استفاده دولت ترامپ از اسنپ بک موجبات تعمیق بدبینی به امریکا در داخل ایران را فراهم می کند و جناح ضد غرب را در ساختار قدرت بیش از پیش تقویت می کند و همین مساله بزرگترین چالش را برای انجام هرگونه تنش زدایی احتمالی در اینده بوجود می اورد و حتی ممکن است بسیاری از  برنامه ها و دستورکارهای ایرانی تیم بایدن را در صورت پیروزی در انتخابات از حیز انتفاع ساقط کند.

٨- هدف اروپا و روسیه وچین از عدم همراهی با آمریکا در تصویب این قطعنامه بالا بردن شدید هزینه های سیاسی هرگونه اقدام احتمالی واشنگتن علیه برجام است؛به همین دلیل است که پوتین همپای وتوی این قطنامه نبرد دیپلماتیک را با ایالات متحده در قالب ٥+١آغاز کرده است.او قصد دارد با همراهی  اروپا و چین  فشار سیاسی شدیدی را بر ایالات متحده جهت انصراف از فعال کردن بند ماشه اعمال کند.

انتهای خبر/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت