14:09 1403/04/02

روایت برایان هوک از حیله جدید آمریکا علیه ایران

صافی نیوز / یک مقام ارشد آمریکایی ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل قبل از اتمام دوره تحریم‌های تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، اقدام به تمدید این تحریم‌ها کند و این در حالی است که مقامات روسیه اعلام کرده‌اند مسکو با چنین اقدامی مخالف است.
no-photos

به گزارش صافی به نقل از ایسنا، برایان هوک، نماینده دولت آمریکا در امور ایران ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد قبل از تاریخ منقضی شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران یعنی ماه ماه اکتبر، اقدام به تمدید تحریم‌ها علیه ایران کند. این در حالی است که مقامات رسمی روسیه اعلام کرده‌اند که مسکو با چنین حرکتی مخالف است.

نماینده ویژه دولت ایالات متحده در امور ایران گفت که آمریکا پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در مورد تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تهیه کرده است؛ پیش‌نویسی که با ۹ رأی موافق و بدون وتو شدن از جانب کشورهای روسیه، چین، انگلیس یا فرانسه قابل تصویب خواهد بود.

برخی از دیپلمات‌ها اظهار کرده‌اند که ایالات متحده آمریکا احتمالاً برای به دست آوردن رأی متحدین ایران یعنی روسیه و چین با مشکل روبه‌رو خواهد شد. با این حال، هوک بارها طی کنفرانس‌های خبری اعلام کرده است: ما هم‌چنان امیدوار هستیم.

وی هم‌چنین با طرح اتهاماتی بی‌اساس علیه کشورمان، مدعی شد: روسیه و چین در خاورمیانه در صلح و آرامش همراه با ثبات اقتصادی به سر می‌برند؛ در حالی که ایران با خرید و فروش تسلیحات، عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه‌ی خاورمیانه به حساب می‌آید.

هوک هم‌چنین اظهار کرد که واشنگتن قصد ندارد با اعمال فشار مضاعف برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی، به سرعت پیش برود.

وی گفت: تمرکز ما روی مذاکرات سنجیده‌ دیپلماتیک و مشارکت با همه طرف‌های ذی‌ربط قرار دارد تا بتوانیم در مذاکرات تجدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران موفق شویم. ما می‌خواهیم در ماه‌های آینده روی این موضوع تمرکز کنیم.

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در مورد اقدامات دیگر واشنگتن در صورت عدم موفقیت واشنگتن در دستیابی به قطعنامه‌ تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هیچ توضیحی ارائه نکرد.

وی گفت: تحریم تسلیحاتی ایران باید تمدید شود و ما از همه‌ گزینه‌های دیپلماتیک برای تحقق بخشیدن به این امر استفاده خواهیم کرد.

این در حالی است که میخائل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین پیش‌تر اعلام کرد که مسکو با چنین اقدامی مخالف است.

اولیانوف هم‌چنین گفت: آنها از نظر مخالف ما نسبت به این مسأله آگاه هستند و گفته می‌شود که این اقدام به مثابه سقوطشان عمل خواهد کرد.

او در خصوص پافشاری آمریکا برای تمدید تحریم‌های ایران اظهار کرد که استدلال آن‌ها، مضحک است.

پاسخ ریابکوف به پامپئو: تمدید تحریم تسلیحاتی ایران غیرممکن است
در همین حال “سرگئی ریابکوف” معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «نووستی» اعلام کرد که تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ (پاییز سال جاری) مدت اعتبار آن به اتمام خواهد رسید، نمی تواند ادامه پیدا کند.

اظهارات ریابکوف در واکنش به سخنان روز گذشته “مایک پامپئو” وزیر امور خارجه آمریکاست، که مدعی شده “واشنگتن برای گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران ، همه تلاش خود را انجام خواهد داد”.

معاون وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «در رابطه با تمدید رژیم خاص فعلی برای تهیه تسلیحات و تجهیزات نظامی به جمهوری اسلامی ایران و همچنین ارسال تسلیحات از ایران، باید بگویم که این مسئله در زمان تصویب قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت حل و فصل شده است. اجرای این رژیم ویژه ، پس از یک دوره پنج ساله، یعنی در اکتبر سال ۲۰۲۰ منقضی می شود و هیچ انحرافی از این تصمیم شورای امنیت نمی تواند وجود داشته باشد.»

ریابکوف یادآور شد که ایالات متحده قبل از هر نوع صحبتی درباره اینکه از کدامیک از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت می تواند برای دستیابی به اهداف سیاسی خود استفاده کند، باید ابتدا به اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران بازگردد.

وی گفت: «بطور کلی باید توجه داشت که تمامی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ باید به طور تمام و کمال اجرا شود وهمه کشورها باید بدون هیچ گونه استثنائی از مفاد و روح حاکم بر آن پیروی کنند. متأسفانه ، طرف آمریکایی ، مانند آنچه که تاکنون هم اتفاق افتاده ، به طور انتخابی با اجرای این قطعنامه برخورد می کند که قطعاً چنین برخوردی مورد قبول نیست، ولی در هر صورت ارسال علائم ارسالی از سوی واشنگتن باعث نگرانی ما می‌شود. ایالات متحده نه تنها مانع از اجرای مفاد این قطعنامه توسط سایر کشورها می‌شود، بلکه آنها را به تحریم و انواع اقدامات محدود کننده دیگر تهدید می کند.»

معاون وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: «این برخورد یکی دیگر از نشانه‌های سیاست دیکتاتوری و سیاست شکستن دست است که از سوی آمریکا در پیش گرفته شده است. ابزار سیاست خارجی واشنگتن در طول سالهای اخیر تنها به سمت اعمال تحریم‌ها روی آورده و هیچ تمایلی برای رسیدن به توافق و حل و فصل مسائل بر سر میز مذاکره در آنها مشاهده نمی شود و این مسئله مسلماً باعث نگرانی عمیق می‌شود.»

سرگئی ریابکوف در آخر بار دیگر گوشزد کرد که ایالات متحده قبل از اینکه مورد اینکه در این باره صحبت کند که کدامیک از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ می تواند برای دستیابی به اهداف سیاسی خاصی که واشنگتن برای خود تعیین کرده، مورد استفاده قرار گیرد، باید بطور پیگیرانه اجرای کامل و جامع الزامات این قطعنامه را تضمین کند، یعنی به اجرای کامل توافقنامه هسته‌ای بازگردد.

انتهای خبر/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت