23:00 1403/03/27

رتبه اول تولید پیله ابریشم به گیلان رسید

no-photos

انزلی – ایرنا – معاون مرکز توسعه نوغانداری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۹۸۰ تن پیله ابریشم در کشور تولید شده که گیلان با تولید ۴۳ درصد از این مقدار، رتبه اول را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا مجید فرزانه صبح پنجشنبه در نشست هم اندیشی احیاء و توسعه نوغانداری و زنجیره ابریشم گیلان در منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون حدود ۲۶ هزار جعبه تخم نوغان در ۲۲ استان کشور توزیع شده که ۴۰۵ تن از ۹۸۰ تن پیله تولید شده در کشور، سهم گیلان است.
وی با اشاره به اینکه در هر ۱۶ شهرستان گیلان پرورش کرم ابریشم انجام می شود، افزود: درحال حاضر ۱۴ هزار و ۷۳۰ توتستان در کشور داریم که شش هزار و ۶۵ توتستان در گیلان وجود دارد.
فرزانه با اشاره به فعالیت هفت هزار و ۴۳۰ خانوار در راستای پرورش کرم ابریشم در گیلان تاکید کرد: با توجه به نوسانات قیمت ارز هیچ پیله ای از طریق دولت خریداری نشده و این در حالیست که قیمت بازار بالاتر از قیمت تضمینی بود.
معاون مرکز توسعه نوغانداری کشور با تاکید بر لزوم هماهنگی های لازم برای خرید تضمینی پیله یادآور شد: در سال جاری قیمت تضمینی خرید پیله از کشاورز ۱۸ هزار و ۲۰۰ تومان بود در حالیکه قیمت خرید پیله در بازار به ۳۵ هزار تومان هم رسید .
فزرانه با بیان اینکه بر اساس مصوبات مجلس باید هرساله قیمت نوغان براساس نرخ تورم افزایش یابد، گفت: عدم تحقق این امر یکی از دلایل کاهش تخم نوغان بود و لازم است برنامه ریزی های لازم در زمینه برگزاری دوره های آموزشی تخصصی تبدیل پیله به نخ انجام شود چراکه در حال حاضر به دلیل نبود کارخانه های تولید نخ از ابریشم در استان، هیچ پیله ای در گیلان به نخ تبدیل نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه نبود مواد اولیه مهمترین چالش نوغانداری کشور و گیلان است، افزود: در ایران چهار کارخانه تبدیل پیله به نخ ابریشم موجود بود که سه کارخانه در گیلان قرار داشت ولی به دلیل نبود پیله و همچنین عدم تامین منابع مالی، تعطیل شدند.
به گزارش ایرنا ، نوغانداری از صنایع سنتی و قدیمی در منطقه آسیا و البته ایران است که وضعیت آن در بیش از دو دهه گذشته با فراز و نشیب های فراوانی همراه بوده به طوری که اوج شکوفایی تولید پیله و ابریشم در کشور به سال ۱۳۷۹ بازمی گردد و بعد از آن صنعت نوغانداری درگیر خواب غفلت شد.
در کنار صنعت نوغانداری، ابریشم بافی به عنوان هنر صنعتی منحصر بفرد و بازارپسند مطرح است و با تولید نخ های ابریشمین زمینه ساز تولید دستبافته های سنتی و هنری در قالب فرش ها و تابلوفرش های دستباف ابریشمی می شود که در حقیقت همان ارزش افزوده و سودآورترین بخش در مرحله تولید ابریشم است.
سهم ایران از سبد تولید ابریشم دنیا کمتر از یک درصد است و از این حیث رتبه هشتم دنیا را دارد؛ البته این میزان تولید ابریشم ایران برابر با تولید پیله ابریشم در ۱۲ کشور دنیاست اما بی مهری های گذشته به این صنعت بود که نفس های نوغانداری را به شماره انداخت ولی رونق و احیای دوباره نوغانداری در پنج سال اخیر با همت عالی و تدبیر ویژه دولت میسر شد، اقدامی که در دوره های گذشته بی سابقه بود.
۴۵ روز کافی است تا تخم های کوچک و سیاه رنگ نوغان ثمربخش و به پیله های ارزشمند ابریشم بدل شود و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی در کنار کشاورزی و باغداری در فصل بهار، رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
اگرچه ۲۲ استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می آید.
سال گذشته نوغانداران کشور بیش از ۹۰۰ تن پیله تر ابریشم تولید کردند که از این میزان، افزون بر ۴۰۰ تن آن سهم تلاش پیله وران استان گیلان بوده است. قابلیت پرورش کرم ابریشم در مناطق مختلف کشور و مکان های کوچک، سهولت کار، سرمایه گذاری اندک و درآمدزا بودن این فعالیت جانبی در بازه زمانی ۴۵ روزه و ارزش افزوده فرآورده های آن مثل نخ و فرش از مهمترین مزایای پرورش کرم ابریشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود ۳۵ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود. از هر سه کیلوگرم پیله تر ابریشم، پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم به دست می آید.
پرورش کرم ابریشم از اوایل فروردین ماه هر سال آغاز می شود و پس از طی یک دوره حدود ۴۵ روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به تولید پیله تر می شوند.
مرکز توسعه نوغانداری کشور در رشت مستقر است.
۷۴۷۱ / ۲۰۰۷/
انتهای پیام/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت