7:24 1403/03/28

واشنگتن و ریاض بزرگ ترین صادر و وارد کنندگان تسلیحات هستند

no-photos

تهران – ایرنا – یک پژوهشکده بین المللی در تازه ترین آمار درباره تجارت تسلیحاتی جهان در سال گذشته میلادی، آمریکا را بزرگ ترین صادر کننده تسلیحات عمده در جهان و اصلی ترین خریداران محصولات نظامی آن را عربستان سعودی، استرالیا و امارات متحده عربی معرفی کرد.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا، انستیتو بین المللی پژوهش صلح استکهلم (sipri) اعلان کرد که در سال ۲۰۱۸ فروش های تسلیحاتی ایالات متحده و صادرات اسلحه جهان به خاورمیانه افزایش یافته به گونه ای که بیش از نیمی (۵۲ درصد) از صادرات تسلیحات این کشور در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به این منطقه بوده است.
همچنین رژیم صهیونیستی صادرکننده اصلی تسلیحات در منطقه خاورمیانه و مشتریان اصلی آن کشورهای هند، جمهوری آذربایجان و ویتنام بوده اند. بر اساس ارزیابی این موسسه، در حالی که جریان صادرات تسلیحات کشورهای جهان به خاورمیانه در دوره های زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ افزایش یافته است، میزان فروش تسلیحات به دیگر مناطق جهان کاهش نشان می دهد.
همچنین خریدهای تسلیحاتی کشورهای خارمیانه در پنج ساله گذشته تقریبا ۲ برابر شده به گونه ای که ۳۵ درصد تسلیحاتی صادراتی جهان در این دوره وارد کشورهای این منطقه شده است.
این آمار همچنین نشان می دهد: پنج صادر کننده عمده تسلیحات جهان در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ ایالات متحده، روسیه، فرانسه، آلمان و چین بوده اند که روی هم رفته ۷۵ درصد کل حجم صادرات اسلحه را در این دوره در اختیار داشته اند.
بر اساس این ارزیابی؛ حجم معاملات تسلیحات عمده در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی ۷.۸ درصد بالاتر از دوره ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ و ۲۳ درصد بالاتر از دوره ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ بوده است. عمده ترین صادر کنندگان تسلیحات جهان پس از ایالات متحده، کشورهای روسیه، فرانسه، آلمان، چین و انگلیس بوده اند.
این پژوهشکده بین المللی در ادامه ارزیابی خود با عنوان افزایش شکاف میان ایالات متحده و دیگر صادر کنندگان تسلیحات جهان، می افزاید: میزان صادرات تسلیحات ایالات متحده در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۰۱۳ و ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ و سهم این کشور از صادرات کل جهان از ۳۰ به ۳۶ درصد رسیده و شکاف میان سهم آمریکا و روسیه به عنوان کشورهای اصلی صادرکننده تسلیحات افزایش یافته است، به صورتی که سهم صادرات ایالات متحده از فروش تسلیحات عمده در ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی ۷۵ درصد بالاتر از سهم روسیه در همین دوره بوده، در حالی که این نسبت در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ تنها ۱۲ درصد بوده است.
شبد**۱۴۸۶**۹۱۲۲
انتهای پیام/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت