11:17 1403/03/28

ارتباط ما با امام زمان(عج) شبیه به قصه حضرت یوسف است

صافی نیوز / حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری» و در شرح آیات مهدوی قرآن کریم به آیه 58 سوره مبارکه یوسف اشاره و اظهار کرد: این آیه شریفه می فرماید: «وَجَاءَ إِخْوَةُ یُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَیْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنْکِرُونَ» اشاره آیه است به وقتی که سرزمین کنعان را قحطی فرا گرفت و برادران یوسف(ع) در پی مواد غذایی به منطقه مصر آمدند و وقتی بر حضرت یوسف(ع) وارد شدند، آن حضرت، آنها را شناخت ولی آنها یوسف(ع) را نشناختند.
no-photos

محمد بن مسلم می گوید بر امام باقر(ع) وارد شدم می خواستم از قیام کننده و مهدی موعود(عج) پرسش کنم، اما امام(ع) پیش از اینکه من سوال کنم، فرمودند: ای محمد بن مسلم شباهتی با پنج تن از انبیاء وجود دارد…که اینجا حضرت(ع)، شباهت با یوسف بن یعقوب (ع) را اشاره می کند.

وی با بیان اینکه در نوع شباهت ها بین انبیاء منابع و روایات متعددی در اختیار داریم، گفت: در مخفی بودن ولادت به حضرت ابراهیم(ع)، در زنده بـودن حضرت عیسی(ع) و در این سوره غیبت حضرت یوسف(ع) به امام زمان(عج) تشبیه شده است. همچنین است شباهت دادن غیبت حضرت(عج) به غیبت حضرت صالح(ع) و انکار ایشان بعد از بازگشت به قومش و بازگشت حضرت یونس(ع) در صورت جوان بعد از غیبت. در روایات داریم امام زمان(عج) بعد از ظهور علی رغم سن بسیار، جوان به نظر می رسند «شابًّ المنظر، بعدَ کِبَرَ السِّن».

وی در تشریح دیگر آموزه های مهدوی آیه ۵۸ سوره مبارکه یوسف، بیان کرد: امام باقر(ع) می فرمایند: شباهت حضرت مهدی (ع) به حضرت یوسف(ع) این است که از خاص و ‌عام غایب می شود و ‌او از برادرانش مخفی بود و امر او بر پدرش هم پوشیده بود با وجود اینکه مسافت بین او و پدرش و خاندان و شیعیانش کم بود. به نوعی امام زمان(عج) هم همین طور هستند، ما را می شناسند، ولی ما ایشان را نمی شناسیم . در روایت است وقتی امام زمان(عج) ظهور کنند بعضی از مردم می گویند ما ایشان را قبلا دیـده بـودیم.

اینکه قرآن به صورت غیرمستقیم سرگذشت پیشینیان را بیان می کند، به نوعی برای ما درس و عبرت است، یکی از زیباترین قصص قرآن همین ماجرای حضرت یوسف(ع) است که نکات بسیار ارزشمندی در مسئله مهدویت از طریق آن قابل احصاء است.
قرآن می فرماید اگر شهرها و آبادی ها ایمان می آوردند و تقوا پیشه می کردند برکت های آسمان و زمین را بر آنها می گشودیم. خُب این نشان می دهد از روی غفلت ها، و قدرنشناسی ها و‌ عدم معرفت درست به امام(ع) این مسیر گمراهی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه قدرناشناسی درباره حجت خدا ریشه در جهل دارد، تاکید کرد: امام مانند خورشیدی است که ما به او نیاز داریم‌. امام زمان(عج) در توقیعی فرموده اند: خدا با ما است و هیچ نیازی به غیر او نداریم. حق با ما است پس هرگز جدا شدن دیگران از ما موجب وحشت ما نمی شود. وقتی زراره از امام صادق (ع) می پرسید اگر در زمان غیبت حضرت مهدی(عج) هستیم، چه بکنیم؟ حضرت(ع) بر دعای معرفت تاکید کردند: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى …».

وی با بیان اینکه غیبت امام زمان(عج) هم به معنای ناشناس بودن ایشان است، ابراز کرد: مانند حضرت یوسف(ع) که برادرانش را شناخت ولی آنها او را نشناختند. تا اینکه به اذن الهی خود را معرفی کرد.
حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه فرج نیازمند صبر همراه با تقوا است، گفت: لذا وقتی نسبت به امام زمان(عج) اظهار ارادت می‌کنیم شناخت و معرفت‌مان طوری باشد که گویی در حالت حضور و زمان امام(عج) هستیم و به این فکر کنیم اگر حضرت(عج) در کنار من باشد چقدر ظاهر و باطن، دین و اعتقادات و عبادات من را می پسندد و درباره پرونده اعمال من چه نظری دارد.

باید از خدا بخواهیم ما را در مسیری قرار بدهد که امام زمان(عج) از ما راضی باشد و وقتی پرونده ما به دست ایشان می رسد، مملو از نگاه های روشن و توحیدی باشد.

انتهای خبر/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت