12:18 1403/03/27

مشکلات ناشی از کرونا نشان دهنده ی اهمیت توجه بیشتر به غذا و کشاورزی است

صافی نیوز / مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی مراغه: واقعیت این است که غذا و تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت جامعه است و باید به طور جدی مورد توجه قرار گی
آرش خرمی

به گزارش صافی، آرش خرمی، مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی مراغه در مصاحبه با صافی به مناسبت روز جهانی غذا به چالش پیش روی سلامت جامعه اشاره کرد و عنوان کرد: واقعیت این است که غذا و تغذیه از عوامل مهم تاثیرگذار بر سلامت جامعه است و باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: ‏۲۴ مهر برابر با ۱۶ اکتبر سالروز جهانی غذا و روز مبارزه با فقر و گرسنگی در سرتاسر جهان می باشد، با توجه به درگیری جهان با مشکل کووید -۱۹ در سال جاری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه ‏شده است.

خرمی گفت: روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۱ بیانگر این است که غذا و کشاورزی، بخشی اساسی از روند پاسخ به مسائل ناشی از کرونا محسوب می‌شود و حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی نیازمند همکاری و همبستگی جهانی برای کمک ‏به آسیب‌پذیرترین افراد در راه نجات از این بحران است.‏

وی افزود: در کشور ما نیز مهمترین چالش و دغدغه پیش روی سلامت جامعه در حوزه غذا و تغذیه میزان بالا و متاسفانه صعودی ابتلا به چاقی و اضافه وزن می باشد. مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‏پزشکی حدود نیمی از ایرانیان مبتلا به چاقی و اضافه وزن بوده و میانگین دریافت انرژی روزانه ایرانیان حدود ۲۰ درصد بالاتر از استانداردهای تغذیه ای تعریف شده می باشد.

مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی مراغه ادامه داد: این الگوی مصرف نادرست در خصوص سرانه مصرف ‏نمک، چربی و قندهای ساده نیز صادق می باشد، ادامه این روند موجبات تهدید جدی تر سلامت عمومی جامعه از جمله گسترش میزان ابتلا به بیماری های مزمن نظیر دیابت و فشار خون و … را فراهم نموده و هزینه های هنگفتی را به ‏اقتصاد کشور و دولت به عنوان مجری و متولی طرح تحول سلامت در حوزه درمان وارد می کند.‏

وی افزود: در این شرایط نقش متخصصان صنعت غذا روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار ” عملکرد امروز ما آینده ما است ” به عنوان سرلوحه امور در تامین غذای سالم و کافی مد نظر قرار می گیرد. در همین راستا رسالت ‏مدیریت غذا و دارو در خصوص اطمینان دادن به عموم مردم در زمینه دسترسی به غذای سالم و ایمن بیش از پیش جلوه می کند‎.‎

خرمی ادامه داد: استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات بیانگر اهتمام صنعت و تولید کننده به ارتقای سلامت عمومی جامعه و احترام به حق مصرف کننده در اطلاع از ویژگی های تغذیه ای ماده غذایی به ‏شیوه ای آسان و قابل درک می باشد که خوشبختانه به لطف همت و همگامی صنعت غذا این برنامه اولویت دار به شیوه ای موفق در سطح کشور اجرایی شده است.

وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همه در این زمینه خواستار عزمی راسخ در مسیر دستیابی به ایمنی و امنیت غذایی بیشتر برای میهن عزیزمان شد.

انتهای پیام/

سردبیر
سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست تغییرات و بروز رسانی ها
1403
31 اردیبهشت
نسخه 1.2
  1. بهبود صفحه نمایش خبر
  2. اضافه شدن خبرهای مرتبط
  3. اضافه شدن خبرهای پیشنهادی
23 اردیبهشت
نسخه 1.1
  1. اضافه شدن پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  2. بهبود سرعت سایت
  3. بهبود پنل خبرنگاران
22 اردیبهشت
نسخه 1
  1. طراحی و پیاده سازی صفحات سایت شامل: صفحه اصلی، صفحه مشاهده خبر، صفحه آرشیو مطالب، صفحه آرشیو هشتک ها، صفحه اخبار تصویری، صفحه آرشیو اخبار تصویری
  2. طراحی و پیاده سازی هدر و فوتر سایت
  3. راه اندازی بخش امنیت سایت